De Fietsersbond heeft een nieuw logo

Bezoekers van de ledenraad in juni 2013 zagen hem voor het eerst: het nieuwe logo van de Fietsersbond.  Na dertien jaar zeiden we ons fietsvlaggetje vaarwel, en gingen we over op een nieuw beeldmerk:

Nieuw logo

In een stukje op ons weblog legt huisstijlcoördinator Martijn van Es uit waarom we tot deze conclusie zijn gekomen.

Andere kleuren
Naast het nieuwe logo veranderen we ook de kleuren en vormen die we in onze huisstijl gebruiken. De rode ‘spreekbuizen’ verdwijnen, en worden vervangen door een divers kleurenpalet, waarin ieder onderdeel van de Fietsersbond (Routeplanner, TestKees, Fietsschool, etc.) een eigen kleur krijgt. Ook sleutelen we iets aan de kleur geel. Die wordt wat donkerder en warmer. Niet alleen omdat we dat mooier vinden, maar ook omdat de nieuwe kleur geel beter wordt weergegeven door printers. De oude kleur werd hierop vaak te fel afgedrukt. Aangezien we steeds vaker kiezen voor printen in plaats van het duurdere drukken, is dit een logische keuze.

Het nieuwe huisstijllettertype is Chevin Std, de nieuwe kleur geel PMS 116 (C:0 M:10 Y:100 K:0, #f7d117). Als ondersteunende letter (in Word bijvoorbeeld) gebruiken we Calibri, beschikbaar op iedere computer met Microsoft Office, maar ook Lucida Grande is een goede optie.

Eerst opmaken
De verandering van het logo heeft natuurlijk wat voeten in de aarde. Het liefst zouden we alles in één keer willen vervangen, maar daar hebben we natuurlijk de middelen niet voor. In plaats daarvan maken we zoveel mogelijk dingen eerst op. We vragen aan jullie om dit ook te doen. Bij een herdruk wordt dan het nieuwe logo geïntroduceerd.

Vragen en suggesties?

Neem dan contact op met Martijn van Es, huisstijlcoördinator op het landelijk bureau: [email protected] of 030 – 291 81 25

Downloads

Categorieën