Luchtkwaliteit Provincie Utrecht

Help mee groene fietswegen in kaart te brengen

De provincie Utrecht wil inzicht krijgen in de luchtkwaliteit op fietsroutes in onze provincie. We zoeken fietsers die aan dit onderzoek willen meedoen. Het onderzoek wordt ondersteund door het Utrechts FietsOverleg.

Bij de provincie Utrecht is er de ambitie om ‘groene fietswegen’ in kaart te brengen met behulp van het mobiel verzamelen van data, die iets zegt over het ‘groene’ karakter van de fietswegen. Schone of verontreinigde de lucht langs fietsroutes is alleen te meten met sensor op de fiets die de effecten op de afgelegde route ook echt meet. Effecten van bijvoorbeeld meerijden met een scooter worden dan bijvoorbeeld ook meegenomen.

Meedoen aan het innovatieve IoT meetnetwerk "groene fietsroutes" van de provincie Utrecht?

Vind je het leuk om hieraan, gedurende een jaar of een deel daarvan mee te doen en ook meer inzicht te krijgen in de fietsroutes die je vaak fietst…?

Hiermee help je mee niet alleen (open) data te verzamelen over fijnstof concentraties bij jou in de buurt, om uiteindelijk realtime groene fietsroutes in kaart te brengen, ook wordt er beter inzicht bereikt in het gebruik van de fietsinfrastructuur.

De provincie Utrecht stelt ruim 500 hightech fietssensoren beschikbaar voor fietsers in de regio Utrecht. Denk aan woon-werk-, recreanten en lange afstandsfietsers: we zijn op zoek naar liefhebbers uit alle segmenten, opdat we door samenwerking de gehele provincie in beeld krijgen

Een eerste informatiebijeenkomst zal, mede afhankelijk van het aantal aanmeldingen, worden gepland op het Provinciehuis, zo rond de eerste week van april.

Meedoen?

Je hebt uiterlijk tot 20 maart 2019 om je hiervoor aan te melden.

Meld je aan

Meer weten?
Meer info over de experimentele fase en het project vind je hier.

Categorieën