Fietscafés Fietsvisie 2040

De fiets wordt nog steeds populairder in de Nederlandse steden. We zien steeds meer verschillende soorten fietsers en fietsen die de ruimte op het fietspad moeten delen. Hoe zorgen we ervoor dat we ook in de toekomst alle fietsers prettig en veilig kunnen laten fietsen? De Fietsersbond schreef toekomstdromen op in de Fietsvisie 2040 en ontwikkelde daar het idee van het ontwikkelen van drie fietsnetwerken.

Daarover willen we met jullie (vrijwilligers, leden en sympathisanten) in gesprek. Dat doen we drie avonden in Leeuwarden, Delft en Tilburg.

Eerst geven we een presentatie over Fietsvisie 2040, de relatie met de agenda 2.0 van de Tour de Force en het idee van de drie fietsnetwerken. Er is ruimte voor vragen en discussie.

Die drie netwerken zijn:

  • een 8-80 netwerk voor de meest kwetsbare fietsers (jongeren, ouderen, mensen met een beperking);
  • het bestaande hoofdnetwerk fiets;
  • een FietsFamilie-netwerk van extra kwaliteit dat ook geschikt is voor snelle en brede fietsen.

Na de pauze gaan jullie in kleine groepen in op het voorstel om te komen tot drie fietsnetwerken. Herken je in je eigen lokale situatie de wenselijkheid ervan? Wat zijn de voornaamste kenmerken van de netwerken? Is het idee ook haalbaar?

Wanneer en waar:

29 oktober, Leeuwarden: Grand Café Wouters, tegenover station, Sophialaan 5.
Begintijd inloop 19 uur, begin 19.30 uur, sluiting 22 uur

14 november, Delft: Buurthuis De Wending, op loopafstand station, Raamstraat 67.
Begintijd inloop 19 uur, begin 19.30 uur, sluiting 22 uur.

19 november, Tilburg: LocHal, direct bij de uitgang Spoorzone station Tilburg, Burgemeester Brokxlaan 1000
Begintijd inloop 19 uur, begin 19.30 uur, sluiting 22 uur.

De bijeenkomst in Leeuwarden is gericht op de drie noordelijke provincies. Die in Delft op  Zuid-Holland, en die in Tilburg op Zuid-Nederland. Voor de overige provincies en mensen die verhinderd zijn zullen we ook een webinar organiseren aan het einde van het jaar of begin van het volgend jaar.

Je bent echter van harte welkom! Schroom niet om te komen als je in een andere provincie woont. Op het  formulier kun je je aanmelden.

Categorieën