Fietscafés Fietsvisie 2040

Tijdens drie regionale bijeenkomsten, in Leeuwarden, Delft en Tilburg, gaan we met actieve mensen van de Fietsersbond en andere geïnteresseerden in op de Fietsvisie 2040 van de Fietsersbond, de relatie met de agenda 2.0 van de Tour de Force en het idee van de drie fietsnetwerken in onze visie.

Die drie netwerken zijn:

  • een 8-80 netwerk voor de meest kwetsbare fietsers (jongeren, ouderen, mensen met een beperking);
  • het bestaande hoofdnetwerk fiets;
  • een FietsFamilie-netwerk van extra kwaliteit dat ook geschikt is voor snelle en brede
    fietsen.

Voor de pauze gaan we vanuit het Landelijk Bureau in op de hoofdlijnen van de visie, de Tour de Force en het voorstel van de drie netwerken. Er is ruimte voor vragen en discussie.

Na de pauze willen we in kleine groepen ingaan op het voorstel om te komen tot drie fietsnetwerken. Herken je in je eigen lokale situatie de wenselijkheid ervan? Wat zijn de voornaamste kenmerken van de netwerken? Is het idee ook haalbaar?

De bijeenkomst in Leeuwarden is gericht op de actieve mensen van de Fietsersbond in de drie noordelijke provincies. Die in Delft op alle afdelingen in Zuid-Holland, en die in Tilburg op de vrijwilligers in Zuid-Nederland. Voor de overige provincies en mensen die verhinderd zijn zullen we ook een webinar organiseren aan het einde van het jaar of begin van het volgend jaar.

Wanneer en waar:

29 oktober, Leeuwarden: Grand Café Wouters, tegenover station, Sophialaan 5.
Begintijd inloop 19 uur, begin 19.30 uur, sluiting 22 uur

14 november, Delft: Buurthuis De Wending, op loopafstand station, Raamstraat 67.
Begintijd inloop 19 uur, begin 19.30 uur, sluiting 22 uur.

19 november, Tilburg: LocHal, direct bij de uitgang Spoorzone station Tilburg, Burgemeester Brokxlaan 1000
Begintijd inloop 19 uur, begin 19.30 uur, sluiting 22 uur.

De bijeenkomst in Leeuwarden is gericht op de actieve mensen van de Fietsersbond in de drie noordelijke provincies. Die in Delft op alle afdelingen in Zuid-Holland, en die in Tilburg op de vrijwilligers in Zuid-Nederland. Voor de overige provincies en mensen die verhinderd zijn zullen we ook een webinar organiseren aan het einde van het jaar of begin van het volgend jaar.

Categorieën