header-doortrappen

1 juni 2024 Ledenraad

De volgende Ledenraad vindt online plaats op zaterdag 1 juni 2024.

Op de agenda staan onder andere de jaarrekening en het jaarverslag, het ledenonderzoek en de uitvoeringsagenda ‘Nieuwe Fietsersbond. Daarnaast brengen we je uiteraard op de hoogte van de ontwikkelingen in Nederland fietsland. Je kunt je aanmelden via het aanmeldingsformulier onderaan deze pagina.

52955430315_e4951b6120_c

Agenda

10.00 uur
Opening en welkom

10.15 uur
Vaststellen agenda

10.15 uur
Goedkeuring notulen

10.25 uur
Bestuurszaken en Landelijk Bureau

10.40 uur
Jaarverslag en jaarrekening 2023

11.15 uur
Ledenonderzoek

11.35 uur
Uitvoeringsagenda Nieuwe Fietsersbond

11.45 uur
Hamerbesluiten

12.00 uur
Einde vergadering

Vergaderstukken

In de week van 6 mei publiceren we de vergaderstukken. Je kunt deze online op de pagina Vereniging vinden. Je ontvangt de stukken ook in je mail als je je hebt aangemeld.

Workshops

30 km in Amsterdam

In de nacht van 8 december kreeg de hele bebouwde kom van Amsterdam in één keer een maximum snelheid van 30 kilometer per uur met een paar uitzonderingen. Welke maatregelen nam de gemeente Amsterdam en wat deed Fietsersbond Amsterdam met deze ontwikkeling?

Speedpedelecgroep

Tijdens deze workshop zal de themagroep Speedpedelec de ontheffingsregel voor Speedpedelecs op fietspaden bespreken. Dit doen ze samen met Mart Stroomberg, beleidsmedewerker Utrecht West en Midden. Wat zijn de ervaringen hiermee en waarom hebben ze besloten om de Speedpedelec op het fietspad toe te laten?

Nieuwe afdelingen

Geregeld ontstaan er nieuwe afdelingen of komt er een nieuwe groep mensen in actie voor de Fietsersbond. Hoe pak je dat aan? Wat komt er bij kijken? Een workshop om inspiratie op te doen.

Speeddates

Iedereen Mobiel is de nieuwe community van de Fietsersbond waar fietsers op een aangepaste fiets zich verenigen. Maak kennis met hen en luister naar hun verhalen vol passie over het fietsen én de obstakels die zij tegenkomen. Het doel? De handen ineen slaan en opkomen voor hun belangen!

Fietsverlichting

Peter van Bekkum van de afdeling Utrecht geeft een workshop vol tips en trucs voor een geslaagde fietsverlichtingsactie.

Gedragscode samenwerking bedrijven

De Fietsersbond werkt steeds vaker samen met bedrijven. Maar hoe bewaken we onze onafhankelijkheid? En met welke bedrijven kunnen wel samenwerken en met welke bedrijven liever niet? Tijdens deze workshop gaan we samen doormiddel van een werkvorm deze vraag beantwoorden. Dit gebruiken we als input voor een gedragscode voor bedrijven.

Aanmelden

Naam(Vereist)
Ben je vrijwilliger of medewerker van de Fietsersbond?(Vereist)
Ben je lid van de Fietsersbond?(Vereist)
Ben je stemgerechtigd?(Vereist)
Weet je niet of je stemgerechtigd bent? Dan ben je dit waarschijnlijk niet. De secretaris van je lokale afdeling bepaalt welke personen er van je afdeling stemgerechtigd zijn.

Bij welke workshops wil je je aanmelden?

Eerste ronde
Tweede ronde