Start werkgroep Omgevingswet

Beleid-foto

18 juni is de werkgroep omgevingswet van start gegaan. Doel van de werkgroep is het samenstellen van een toolbox. Afdelingen kunnen de toolbox inzetten voor de participatie bij de omgevingswet (visie, verordening, programma, plan etc). Onderdeel hiervan kan zijn het opstellen van een fietsvisie. Verschillende afdelingen willen ook zelf een fietsvisie schrijven

Doel van de eerste bijeenkomst was kennismaken. Horen wat de voordelen van een fietsvisie zijn. Afspreken wat we als werkgroep gaan doen. We danken de afdelingen Nieuwegein en Zaanstreek voor het delen van hun kennis en ervaringen.

Volgende webinar gepland voor 9 juli 19:30 uur

afspraken
1. We hebben afgesproken dat we gaan werken aan een toolbox.
2. Jullie lezen de fietsvisie van Nieuwegein en Zaanstreek na om te kijken welke elementen je ook kunt toepassen
3. We denken nog na over stukje communicatie en betrekken fietsers, leden en niet-leden

Handige links:
Fietsvisie Nieuwegein:  Er staan ook al een aantal persberichten op de website met bijbehorende activiteiten naar aanleiding van de fietsvisie.
Fietsvisie Zaanstreek:  als je op de website de fietsvisie zoekt via vergrootglas geven ze gelijk de kern aan: ‘ Hierbij onze visie op de toekomstige ontwikkeling van het fietsen in Zaanstad. Belangrijke punten zijn veiligheid, gezondheid, prettig wonen …’

We hebben al een begin gemaakt met de informatie over de omgevingswet op vrijwilligersnet. Het is handig om die vast door te nemen voor de bijeenkomst. En als je al meer wilt weten over de omgevingswet dan is de brochure van het CROW handig.
/

Categorieën