Fietsstad 2022

Welke gemeente krijgt van haar fietsers de felbegeerde titel?

Forens_2000x1333_bord-web

Het grootste fietsonderzoek van Nederland is er weer. Begin 2020 werd Veenendaal met de titel Fietsstad 2020 beloond en in 2022 dragen zij de titel over! Aan welke gemeente dat is bepalen de fietsers. Stad of dorp, grote of kleine gemeente: iedereen doet mee!

De Fietsersbond vindt dat elke fietser zich onbezorgd door stad en land moet kunnen bewegen. Zonder zich druk te hoeven maken over hun veiligheid, drukte op fietspaden, onvoldoende fietsenstallingen of files voor verkeerslichten in de ochtendspits. Om het fietsklimaat in alle gemeenten te verbeteren, vragen wij iedere twee jaar de mening van fietsers – ofwel onze duizenden juryleden – in de Fietsstadenquête. De mening van fietsers wordt gecombineerd met objectieve data uit onder andere de Fietsersbond Routeplanner.

De Fietsstadverkiezing 2022 is een landelijke verkiezing om alle 352 gemeenten in Nederland te stimuleren om hun fietsklimaat te bevorderen en om gemeenten met een goed fietsklimaat te belonen! Naast de kans op de felbegeerde titel is het voor gemeenten de ideale manier om een goed beeld te krijgen van het fietsklimaat in hun gemeente. Met het resultaat kunnen ze samen met Fietsersbond vrijwilligers ervoor zorgen dat fietsen voor onder andere inwoners, forensen en toeristen nog veiliger en comfortabeler wordt. Om dit te bereiken vragen we fietsers om een enquête in te vullen over de gemeente(n) waar ze vaak fietsen. Voor fietsers is dit het moment om hun mening te geven over dat gevaarlijke kruispunt of een onveilige schoolroute. In ruil voor hun mening ontvangen fietsers leuke kortingen op producten van partners én ze maken kans op prijzen zoals een e-bike van hoofdsponsor Gazelle.

Promoot de enquête in jouw gemeente

We streven allemaal naar dat ene doel: een goed fietsbeleid in alle gemeenten. Dit is nog niet overal gerealiseerd maar samen kunnen we daar verandering in brengen. Loop jij er tegenaan dat fietsvoorzieningen te wensen overlaten? Of wil jij de gemeente overtuigen dat er verbeteringen nodig zijn? Door de Fietsstadenquête binnen de gemeente te promoten verzamel je relevante data om mee naar de gemeente te stappen en vergroot je het bereik van de (lokale) Fietsersbond. Een win-win situatie!

Waarom campagne voeren voor Fietsstad 2022?

  • Je ontvangt data waarmee je naar de gemeente kan stappen voor verbeteringen.
  • Je laat aan fietsers in jouw regio zien dat de Fietsersbond er voor hun is en naar ze luistert.
  • Het is een kans voor jouw afdeling om meer vrijwilligers te werven.
MoederDochter_2000x1333

Fietsstad 2022

Wat, wie, waarom, hoe, waar en wanneer? Wat : Fietsstadverkiezing 2022, het grootste… Lees meer

Praktische informatie

  • Op de campagnepagina vind je de promotie-toolkit. Hierin bieden we handvatten om de campagne lokaal onder de aandacht te brengen!
  • De enquête is op maandag 16 augustus 2021 live gegaan, en sluit op zondag 31 oktober 2021.
  • De data is te gebruiken bij de gemeenteraadsverkiezingen.
  • Op donderdag 2 juni 2022 reiken we de titel Fietsstad 2022 uit.

Sponsoren

Koninklijke Gazelle is voor de tweede keer op rij hoofdsponsor van de Fietsstadverkiezing. Mirjam van Coillie van Gazelle: “Fietsen zorgt voor een betere wereld: schoner, gezonder en leuker. Door de Fietsstadverkiezing te steunen hopen wij dat het nog fijner fietsen wordt in de Nederlandse gemeenten.” Deze samenwerking leidt er onder meer toe dat deelnemers aan de enquête kans maken op een Gazelle e-bike. Naast Gazelle sponsoren ook Goudappel en Hofmans Letselschade de Fietsstadverkiezing.

Logo banner mail

Voor vragen over de Fietsstadverkiezing kun je mailen naar Carmen Meijer (projectleider) of Jaap Kamminga (hoofd beleid) naar [email protected]. Bellen kan ook met Carmen op 030-2918118.

Categorieën

Carmen2

Carmen Meijer

Projectleider Fietsstad en campagnemedewerker

De fiets brengt mij iedere dag weer waar ik moet zijn. Ze laat mij met een andere blik naar de wereld kijken. Ik fiets met veel plezier en wil mijn fietsgeluk bij de Fietsersbond overdragen door het bedenken van campagnes en de inzet van communicatie.