Voorbeelden en formats

Vrijwilligers werven met onze vrijwilligersvacaturebank
De vrijwilligersvacaturebank van de Fietsersbond is een plek op de landelijke website waar alle vrijwilligersvacatures van alle Fietsersbondafdelingen en het landelijk bureau te zien zijn. Met de vrijwilligersvacaturebank zijn er meer mensen die de vacature(s) lezen en er op reageren. Met een goede vacaturetekst geef je de geïnteresseerde een helder idee wat deze kan verwachten waardoor het makkelijker is de juiste persoon te vinden.
De vrijwilligersvacaturebank staat hier: http://www.fietsersbond.nl/vrijwilligers (in het linkermenu). Hier kun je inspiratie opdoen. Je kan zelf je eigen vacatureteksten schrijven.

Mail je vacatures naar [email protected] en wij zetten ze online. Maar meld ons ook als de vacature niet meer geldig is, dan halen we die weer weg.

Vinden en Binden 
Voor veel vrijwilligersorganisaties is het vinden en binden van vrijwilligers een regelmatig terugkerend punt van aandacht of zou dat moeten zijn. Dit geldt ook voor afdelingen van de Fietsersbond. Het succes van een afdeling wordt niet alleen bepaald door het binnenhalen van resultaten op straat, maar evenzeer door het op peil houden van het aantal actieve leden. Het regelmatig werven van nieuwe actieve leden is essentieel voor het succes van een afdeling.

Voorbeeld wervingsbrief actieven
Het werven van nieuwe actieven onder je eigen leden van de afdeling blijkt vaak erg succesvol. Voor het benaderen van al je leden heeft Team Vrijwilligers een voorbeeldbrief opgesteld. Indien gewenst kan de brief ook vanuit het landelijk bureau worden verstuurd.

Maatschappelijke stage
De Fietsersbond streeft naar het vergroten van het aantal vrijwilligers en een verjonging van het ledenbestand. Door in te haken op de maatschappelijke stage voor scholieren, kan elke afdeling tijdelijk beschikken over een of meerdere jonge vrijwilligers. Ben je als afdeling geïnteresseerd in de mogelijkheden van de maatschappelijke stage, neem dan contact op met Team Vrijwilligers [email protected].