Achterkant Meldpunt

Hoewel er dus vanuit de Fietsersbond geen beheer meer nodig is op meldingen in het meldpunt, is het om een aantal redenen nog steeds heel interessant om in te kunnen loggen op de backend van het meldpunt. Alle afdelingen hebben een eigen login voor deze backend. De backend is de vinden via: verbeterdebuurt.nl/backend.php

Afdeling voor het Meldpunt

Wanneer je naar dit adres gaat, kom je eerst op een inlogpagina. Hier kun je met de gegevens van de afdeling inloggen. Wanneer je succesvol bent ingelogd dan kom je op de volgende pagina terecht:

achterkant-mp

Dit is het dashboard. In het menu links kun je selecteren wat je wilt zien. In dit hoofdstuk behandelen we alleen het menu ‘problemen / ideeën’ (in het volgende hoofdstuk komen de campagnes aan bod). In het menu links kun je onder ‘problemen / ideeën’ dus een aantal keuzes maken. We selecteren ‘alle meldingen bekijken’. Je ziet dan het volgende:

achterkant-m-mp

Dit zijn alle meldingen gesorteerd op timestamp. Je kunt hier een aantal dingen doen en zien:
– Bovenaan staat de gemiddelde afhandeltermijn van alle afgehandelde meldingen.
– Je kunt de meldingen sorteren op bijvoorbeeld plaatsnaam of status
– Rechts kun je meldingen filteren. Hier kun je bijvoorbeeld de afdeling selecteren, of alle meldingen uit een bepaalde periode tonen
Op deze manier kun je dus bijvoorbeeld zien welke meldingen er is een bepaalde afdeling in een bepaalde maand zijn gedaan.

Meldingen exporteren

Door filters en bepaalde zoektermen te gebruiken kan je diverse lijsten genereren in de backend. Soms wil je die lijsten bewaren of in een Excel-file hebben om verder onderzoek te doen. Wanneer je een dergelijke selectie hebt gemaakt en je wilt de gegevens van deze selectie exporteren naar een Excel-bestand, dan kan dat door onderaan de pagina op ‘exporteren’ te klikken. Je downloadt dan een csv-bestand dat je kan openen met Microsoft Excel.

Meldingen bekijken en reageren

Wanneer je op een bepaalde melding in de lijst klikt, dan zie je het volgende:

Melding-vb-mp

Je ziet hier alle informatie over een bepaalde melding, zoals plaats, tijdstip en status van de melding. Wat je hier niet ziet zijn de persoonsgegevens van de melder (zoals e-mailadres etc.). In verband met privacywetgeving is het niet toegestaan om deze gegevens zomaar met de Fietsersbond te delen. Je kunt echter wel als afdeling reageren op een bepaalde melding. Hiervoor klik je onderaan de pagina op ‘reageer’. Je komt dan in het volgende scherm:

reactie-melding-mp

Wanneer je nu een reactie typt in het dialoogvenster en op ‘plaatsen’ drukt, wordt de reactie geplaatst. Let op: je bent ingelogd als Fietsersbond afdeling, dus de reactie wordt onder de naam van de betreffende Fietsersbond afdeling geplaatst. Deze reactie is voor alle gebruikers van het meldpunt te zien. Wanneer je nu terugkeert in het scherm van de melding, en je klikt bovenaan op de link naar de melding, dan zie je je reactie staan.