Voorkant Meldpunt

Het nieuwe meldpunt is te vinden via: www.fietsersbond.nl/meldpunt. Dit is echter een zogenaamde mirror. Wanneer je hier naartoe gaat wordt automatisch doorverwezen naar het echte adres van het nieuwe meldpunt: fietsersbond.verbeterdebuurt.nl. Wanneer je hier naartoe gaat kom je op de landingspagina van het nieuwe meldpunt. Je ziet dan in eerste instantie de kaart:

kaart-voorkant-mp

Links bovenin kun je een afdeling van de Fietsersbond selecteren. Wanneer je een afdeling selecteert zoomt de kaart automatisch in op het gebied van de betreffende afdeling. Rechtsboven kun je op plaatsnamen e.d. zoeken.

Wanneer je ver genoeg inzoomt ga je op een gegeven moment iconen op de kaart zien. Dit ziet er als volgt uit:

inzoom-kaart-mp

Je ziet nu links een timeline van de meest recente meldingen in het gebied van het zoomniveau waar je je bevindt. Je komt de volgende iconen tegen op de kaart:
Rode pin: Een probleem dat nog niet is behandeld door de afdeling of de wegbeheerder;
Lampje: Een idee;
Groene vlag: Een afgesloten melding zijnde een afgehandelde melding, met een tevreden melder. We gaan nu kijken hoe je een melding doet. Je kunt op twee manieren een melding doen: anoniem of aangemeld. Hieronder kijken we eerst hoe dit werkt.

Registreren en inloggen

Om gemakkelijker en sneller meldingen te kunnen doen op het meldpunt kun je je registreren. Hiermee hoef je maar één keer je persoonsgegevens in te voeren en kun je in het vervolg sneller een melding doen. Bovendien kunnen we mensen vragen of ze de Fietsersbond nieuwsbrief willen ontvangen wanneer ze zich registreren. Om je te registreren klik je rechtsboven op ‘registreren’. Het volgende scherm verschijnt:

inlog-melding-mp

Er worden een aantal persoonsgegevens gevraagd die nodig zijn om een melding te doen. Wanneer je je hebt geregistreerd kun je in de toekomst inloggen met je e-mailadres en wachtwoord. Je kunt ook met je Fietsersbond login-gegevens inloggen. Wanneer je al over Fietsersbond-login beschikt hoef je je dus niet te registreren.