Fietsende Schoolkind

afbeelding-mijneerstefiets

Waar gaat deze campagne over?

Het Nederlandse fietsende schoolkind is uniek in de wereld. Waar in andere landen kinderen vooral met de schoolbus naar school worden gebracht, is het in Nederland een goede gewoonte om je kind met de fiets naar school te sturen. Nederlanders mogen daar trotser op zijn! Met de campagne Het Fietsende Schoolkind vraagt de Fietsersbond aandacht voor deze groep bijzondere jonge fietsers.

Looptijd

Vanaf juni 2018 (Het einde van de looptijd hangt af van de donaties en andere middelen die we kunnen krijgen)

Wat is het doel?

  • Meer kinderen op de fiets naar school
  • Aandacht voor een veilige schoolomgeving
  • Memorabele ‘eerste’ fiets ervaringen delen
  • Nadruk leggen op hoe bijzonder het is dat al die kinderen fietsen naar school

Wat zijn de activiteiten?

  • #mijneerstefiets (delen van foto met herinnering van je eerste fiets)
  • Meldpuntactie onveilige schoolroute
  • Fietsbelofte: Vraag ouders om hun kinderen vaker met de fiets naar school te brengen.
  • We willen ouders stimuleren hun kinderen regelmatig met de fiets naar school te brengen. Kinderen leren door veel te fietsen veiliger met het verkeer om te gaan en het is ook natuurlijk gezond om veel te bewegen. Het nieuwe schooljaar gaan we allemaal vaker met de fiets naar school. Laat alle ouders en scholen van Nederland meedoen.

    Vraag ouders om de belofte te doen via www.fietsersbond.nl/belofte (actief vanaf eind augustus) en laat zien dat hun school een echte fietsschool is. De kinderen maken dan bovendien kans op een tof fietsfeestje voor de hele school! Ouders hoeven niet te beloven altijd met de fiets te gaan, (mag natuurlijk wel), maar wel om vaker te kiezen voor de fiets. Of ouders het nu doen voor de ervaring van hun kinderen, de betere schoolprestaties of voor de eigen gezondheid; dankzij de belofte word je een stuk bewuster van alle voordelen van het fietsen. Help mee om zoveel mogelijk ouders de belofte te laten doen. Download de toolkit en plaats een bericht in jullie nieuwsbrief, op de website en op de sociale kanalen. Download de toolkit via: www.fietsersbond.nl/toolkitbelofte

Meer informatie over de campagne vind je op www.fietsersbond.nl/fietsendeschoolkind

Wat kun je doen?

Deel deze acties zoveel mogelijk via jullie kanalen! Via het schakeltje worden jullie op de hoogte gehouden van de campagne. Hou deze dus goed in de gaten.

Wat heb je nodig?

Hier vind je voorbeeld berichten en afbeeldingen voor op de website, nieuwsbrief en social media. Voorbeeldtekst Afbeelding mijneerstefiets Afbeelding Schoolkind  Veilige Schoolomgeving

Contactpersoon

Marina van Dijk, m.vandijk@fietsersbond.nl