Ideaal fietsparkeren. Praat jij mee?

Het fietsparkeren, en het gebrek aan, is een veelbesproken onderwerp. Met dit webinar willen we graag samen met actieve afdelingsvrijwilligers van gedachten wisselen. Op deze manier kunnen we ervaringen uitwisselen en een aantal vragen met elkaar bespreken.

Webinar

14963988723_8a94248cd8_z

Belangrijke ontwikkelingen en vragen waar we aan denken zijn:

  1. Hoe kunnen we het fietsparkeren een volwaardige plaats geven bij de ruimtelijke (her) ontwikkeling van de stationsomgeving?
  2. Hoe bevallen de NS-stallingen waarin het parkeren de eerste 24 uur gratis is (zowel de stallingen met toezicht als de ZelfServiceStallingen)? Zijn er knelpunten wat betreft capaciteit en gebruiksgemak?
  3. Hoe staan we tegenover fietsverboden op straat in met name binnensteden?
  4. Kiezen we in de stad voor grote stallingen, voor meerdere kleine of alleen voor voorzieningen op straat? Wat vinden we van betaalde stallingen? Hoe beoordelen we het weghalen van nietjes/rekken om langparkeren  te ontmoedigen?
  5. Hoe staan we tegenover het wegslepen van fietsen, moeten we daar hardere actie tegen voeren wanneer er onvoldoende capaciteit is?
  6. Wat vinden we van reguleren van fietsparkeren voor bepaalde doelgroepen (bewoners, winkelbezoekers) door middel van een chip of een ander middel dat fiets en bezitter registreert?
  7. Hoe kunnen we zorgen voor goede fietsparkeervoorzieningen bij nieuwbouw? Zij de bepalingen in het Bouwbesluit (5 vierkante meter berging per woning) afdoende?
  8. Hoe staat het met de voorzieningen bij supermarkten en sportverenigingen?
  9. Hoe kunnen we zorgen voor een goed aanbod van bakfietsen, ligfietsen etc.?
  10. Hoe ziet al met al ons ideaalbeeld voor het fietsparkeren eruit?

We horen graag welke vragen en ontwikkelingen in jullie gemeente het meest actueel zijn, zodat we daar tijdens het webinar op kunnen inzoomen. Je kunt dit in het formulier aangeven!

vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.document ⋅ 24 KB

eisen OV-knoopunt2-2

Download

Webinar Fietsparkeren