Inwoners provincie Utrecht: Ik fiets

Social_Nieuwsbericht (1)

Waar gaat het over?

De Fietsersbond is partner van de grote regionale campagne Ik fiets in de provincie Utrecht. Dat doen we omdat we het net als jij belangrijk vinden om fietsen en fietsinfra in onze regio op alle mogelijke manieren te stimuleren, ondersteunen en verbeteren. ‘Iedereen doet mee, iedereen kan op de fiets!’ Dat wil de provincie Utrecht (onze opdrachtgever in deze campagne) de komende jaren uitdragen. Daar helpen wij, met jouw hulp, graag aan mee!

Hoe doe je mee?

Je kunt zelf op de volgende manieren meedoen aan Ik fiets:
• Fietsdata verzamelen: download de gratis Ik fiets app
Via de gebruikers van de Ik fiets app verzamelen we fietsdata en stellen we vragen. Deze data gebruikt de provincie (onze opdrachtgever) bij het aanpassen van fietsbeleid en fietsinfrastructuur. Met jouw mening, (anonieme) fietsdata en ideeën kunnen we het verkeer en vervoer in de provincie Utrecht verder verbeteren, net als met de uitslag van de Fietsstadenquête. Bijkomend voordeel: via de Ik fiets app worden je fietskilometers niet alleen automatisch geregistreerd maar ook beloond. Zo kun je bijvoorbeeld sparen voor korting op fietsaccessoires bij Decathlon.
• Probeer een e-bike, e-bakfiets of speed-pedelec
Probeer gratis en vrijblijvend een week lang de fietsbeleving van een speed pedelec of het gemak van een e-bakfiets of e-bike.
• Koop een e-bike met €300,- korting bij één van de deelnemende fietshandelaren in de regio Utrecht.
Zegt het voort!
We proberen met deze campagne met name mensen te bereiken die nog niet zo vaak fietsen als jij. Je kent vast wel zulke mensen in je directe omgeving. Bovengenoemde acties zijn speciaal bedoeld om fietsen voor hen nog leuker en laagdrempeliger te maken. Daarom vragen we je om deze mensen te vertellen over de acties van Ik fiets. Dit actieaanbod breiden we steeds verder uit. Hou daarom de website van Ik fiets in de gaten.

Looptijd

Ik fiets heeft een looptijd van twee jaar (sept. 2019-sept. 2021).

Doel

Het doel is om samen met onze andere partners minstens 10.000 inwoners van de provincie Utrecht vaker op de fiets te krijgen en vooral te zorgen dat ze blijven fietsen.

Wat kun je doen?

Vertel mensen in je omgeving die nog niet zo vaak fietsen over de leuke, laagdrempelige acties van Ik fiets. Dit kun je doen door:
• Ik fiets te volgen/ liken/ posts te delen op Facebook en Instagram.
• Over de Ik fiets acties te vertellen in je eigen omgeving en daarbij te verwijzen naar de site.
• Zelf via jullie/ jouw eigen kanalen een nieuwsbericht of social media post te plaatsen. Dat kan heel gemakkelijk met behulp van deze toolkit voor samenwerkingspartners. Hierin vind je kant en klare social media posts en tekst plus beeld voor nieuwsberichten.
• Van tijd tot tijd zijn er speciale acties voor de Fietsersbond achterban zoals groepsuitdagingen in de app. Uiteraard houden we je hiervan op de hoogte. Fijn als je meedoet!

Contactpersoon

Vragen over Fietsersbond – Ik fiets? Douwtje de Vries: d.devries@fietsersbond.nl
Vragen over de werking van de app? support@ikfiets.nl of kijk eerst tussen de veelgestelde vragen