Debattraining: Hoe breng ik mijn standpunt goed over?

Heb jij ook wel eens het idee gehad dat je standpunt niet geheel uit de verf gekomen is? Op zaterdag 20 januari 2018 vond de eendaagse opleiding Debattraining plaats in het kader van de aankomende gemeenteraadsverkiezingen (#grv18). 12 vrijwilligers waren naar het Landelijk Bureau in Utrecht gekomen om van Daniëlle Arets en Patrick van der Hijden tips en tricks te leren.

debat

Kern van de training was de kernboodschap-structuur: Kijk…, want…, dus…
Met KIJK maak je je punt.
Met WANT onderbouw je je punt.
En met DUS roep je op tot actie.

Als je je kernboodschap helder hebt, kun je hem steeds toesnijden op een specifieke doelgroep of persoon. Hier werd vervolgens in debatvorm mee geoefend, en dat bleek erg nuttig want meer dan eens werden 1 of 2 elementen van deze structuur vergeten.
Wil je meer weten over debattechnieken? Zie bijlage

pdf ⋅ 271 KB

Debattraining-Fietsersbond

Download

Categorieën