Hoe gaat jouw gemeente om met de driewielfiets?

vrijheidterugmetdriewieler_1castricum

De afgelopen maanden heeft de Fietsersbond de driewielfiets gepromoot als prima alternatief voor de scootmobiel voor mensen die minder goed ter been zijn.

Enthousiaste nieuwe driewielfietsers komen in sommige woonplaatsen echter voor een nare verrassing te staan omdat ze met hun nieuwe fiets het winkelgebied niet in mogen, terwijl een scootmobiel dit wel mag. In andere plaatsen is de driewielfiets geen enkel probleem en rijden mensen met een beperking zelfs zo bij sommige winkels naar binnen, terwijl in weer andere plaatsen een vergunning moet worden geregeld met kosten die oplopen tot honderden euro’s.

Reuma Nederland en de Fietsersbond vinden dat de regels overal duidelijk moeten zijn en willen graag inventariseren welke verschillen er zijn. Daarom zoeken wij het antwoord op de volgende vragen:

  • Mag in jouw gemeente de driewielfiets het winkelgebied in?
  • Zijn er andere beperkende maatregelen of voorwaarden voor de driewielfiets?

Stuur het antwoord op deze vragen voor 18 november a.s. naar Martijn van Es: m.vanes@fietsersbond.nl, dan bespreken wij dit in ons gesprek met Reuma Nederland, die ook een peiling houdt onder hun achterban.

Categorieën