Fietsstad Amsterdam

Boek en tentoonstelling

marjoleindelange1

Op initiatief van Fietsersbond Amsterdam is er een boek verschenen en een tentoonstelling gemaakt over Fietsstad Amsterdam.

Het boek en tentoonstelling vertellen de geschiedenis van een stad waar fietsers ernstig in de knel waren geraakt en toen de straat wisten te heroveren. Een case history van activisme, beleid en dagelijkse fietsvolharding die voor jullie herkenbaar zal zijn.

Fietsersbond Amsterdam heeft sinds zijn oprichting in 1976 een uniek archief opgebouwd over de strijd en het beleid voor de Fietsstad Amsterdam. Dit archief is in april 2019 opgenomen in het Stadsarchief Amsterdam. Het archief was een belangrijke bron voor het boek en de tentoonstelling.

Op 15 juni organiseren we voor actieve leden en medewerkers van de Fietsersbond een speciale middag met bezoek aan de tentoonstelling, en een tocht langs de highlights en de nieuwe uitdagingen in de fietsstad.

Graag nodigen we jullie daarvoor uit.

Programma

14.00-15.15 uur: bezoek tentoonstelling met toelichting door de makers (Stadsarchief, Vijzelstraat 32, 1017 HK)*

15.30-17.00 uur: per fiets of te voet, onder deskundige leiding, langs high lights en nieuwe uitdagingen in de fietsstad

17.00-19.00 uur: fietssoep** op het kantoor van Fietsersbond Amsterdam (WG plein84, 1056ER)

* In de filmzaal van het archief zijn ook historische filmbeelden uit de fietsstad te zien.
** Fietssoep = soep, hapje, drankje en praatje, over fietsen en ander belangrijks

Aanmelden

We hopen dat jullie het leuk vinden om aan deze excursie mee te doen.

Voor de voorbereidingen is het fijn als we weten of je komt.
Geef dat graag uiterlijk 10 juni door via dit formulier.

Praktische info

Voor de fietstocht vragen we je zelf een fiets te regelen: Er zijn OV-fietsen op alle stations van de stad, maar bij mooi weer zijn die soms allemaal verhuurd. Op tal van plekken in de stad zijn ook fietsen te huur, oa op Centraal Station bij www.Macbike.nl.

Wandelen is ook een aangename optie.

Onder de deelnemers verloten we 2 exemplaren van het boek Fietsstad Amsterdam. En actieve leden krijgen een korting van €5,- bij aankoop van het boek.

Met het landelijk bureau overleggen we of een bijdrage in jullie reiskosten mogelijk is.

Hopelijk tot ziens op 15 juni!

marjoleindelange

Categorieën