Vragen en antwoorden over fietsenstallingen bij NS-stations

Hieronder de stand van zaken van de NS-stallingen. In de download lees je de vragen en antwoorden.

rotterdam_stalling_ingang

Vanaf 25 mei alle fietsenstallingen op stations weer open

Op 2 juni gaat NS de dienstregeling in nationaal belang rijden. Dat betekent dat reizigers grotendeels weer van de reguliere dienstregeling gebruik kunnen maken, maar alleen voor noodzakelijke reizen. In de treinen zijn ongeveer 50% van de stoelen beschikbaar. In voorbereiding hierop worden winkels en services op de stations geleidelijk aan weer geopend. Op dit moment is er per station minstens 1 fietsenstalling open. NS gaat vanaf 25 mei de gesloten fietsenstallingen weer openen. Daarbij gaan ook de 25 Fiets & Service winkels weer open. Hier kunnen reizigers terecht voor reparatie van hun fiets en voor fietsaccessoires. Zo kunnen reizigers bij pech aan hun fiets snel weer op weg worden geholpen.

 

Veilig reizen

In de fietsenstallingen zijn diverse coronamaatregelen genomen om reizigers veilig te laten reizen en medewerkers veilig te laten werken. Zo wordt in de stallingen aangegeven hoe reizigers 1,5 meter afstand kunnen houden, komen er kuchschermen en worden zadel, handvaten en sleutel van de OV-fietsen gedesinfecteerd. In- en uitchecken en betalen gebeurt contactloos in de door NS geëxploiteerde fietsenstallingen. Medewerkers van deze fietsenstallingen dragen mondneusbescherming als zij werk doen waarbij geen 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Coulance

Door de landelijke coronamaatregelen was het voor een deel van de reizigers de afgelopen tijd niet mogelijk om hun fiets uit de fietsenstalling op te halen. Zij werkten bijvoorbeeld thuis of reisden niet met het OV. Wij hebben hier begrip voor en gaan hier coulant mee om. In de door NS geëxploiteerde fietsenstallingen kunnen reizigers zich bij de uitgang melden bij de medewerker in de stalling of intercom. Zij hoeven dan niet te betalen.

Reis alleen als dat echt nodig is

We verwachten dat het langzamerhand drukker wordt in het OV. De oproep vanuit de overheid blijft: Werk zoveel mogelijk thuis en mijd drukte. Daarom geldt: reis alleen als dat echt nodig is.

pdf ⋅ 328 KB

Q&A – opening fietsenstallingen (20200519)

Download

Categorieën