Geef de straat terug!

facebook_visual (1)

 

Alle informatie over de campagne, en om te zien wat jij als vrijwilliger kan doen, vind je hier! Op deze pagina staat ook een download naar het persbericht te gebruiken door lokale afdelingen.

Een korte introductie op onze nieuwe landelijke campagne

Op 26 mei startte de Fietsersbond de Campagne Geef de straat terug. De belangrijkste aanleiding daarvoor is de corona crisis. In de hele wereld worden vergaande maatregelen genomen om de openbare ruimte vriendelijker te maken voor fietsers en wandelaars. Hier in Nederland moeten we er hard voor vechten. Maatregelen laten lang op zich wachten, komen maar mondjesmaat en zijn lang niet zo vergaand als in het buitenland. En het was al druk op straat voor wandelaars en fietsers. Niet voor niets pleit de Fietsersbond voor een verlaging van de snelheid en drie netwerken voor fietsers. De roep om actie wordt groter bij het publiek en de journalistiek. Dat werkte ten tijde van de oliecrisis ook goed; laten we het nog een keer proberen! De centrale boodschap is: “Er is te weinig ruimte op straat. Geef de straat terug aan de mensen. Om te wandelen, om te fietsen, om te bewegen en om te leven”.

Tegelijkertijd verscheen op 26 mei het boek Het recht van de snelste van Marco te Brömmelstroet (Fietsprofessor) en Thalia Verkade (journaliste voor de Correspondent). Hierdoor is meer aandacht te verwachten voor het verkeer en de inrichting van de openbare ruimte. Thalia Verkade promoot de campagne inmiddels heel actief.

De volgende organisaties doen met onze campagne mee: Wandelnet, MensEnStraat, Milieudefensie, Natuur&Milieu en Urgenda. Maar ook Longfonds steunt de campagne.

En verder … Zoals je weet gaat Saskia Kluit de Fietsersbond verlaten. Zij heeft aangegeven dat ze het een prachtig afscheidscadeau vindt als we in oktober een enorm dik stratenboek aan de politiek kunnen overhandigen. Want daarmee laten we zien dat er iets moet veranderen voordat het te laat is. Nederland moet fietsland nummer 1 blijven, het land met het meeste fietsgeluk voor iedereen!

Meer informatie om ons te helpen vind je hier!

Op naar de 25.000 petities!

 

Bron: www.youtube.com

Categorieën