Voorfietsers gezocht: ontdek jouw dagelijkse eten langs de weg

Fietsen voor m’n eten Linda Blankenstein

‘Fietsen voor m’n eten’ zoekt voorfietsers die nieuwe stalletjes willen ontdekken en helpen dit unieke recept verder te verspreiden onder enthousiaste inwoners. Smaakt dit voor jou naar meer? Fiets dan ook mee voor je eten.

Je eten kopen bij stalletjes langs de weg, kwekerijen, boerderijen en kleine winkeliers? Dat betekent eten uit je eigen streek, minder plastic verpakkingen verbruiken én je steunt er lokale ondernemers mee. En al fietsend voor je eten ben je ook nog eens lekker actief bezig. Op Fietsenvoormijneten.nl vind je een overzicht van de al bekende stalletjes in onze regio maar er zijn er vast nog veel meer. Daarom zoekt Fietsen voor m’n eten voorfietsers die nieuwe stalletjes ontdekken en helpen dit unieke recept verder te verspreiden onder enthousiaste inwoners. Smaakt dit voor jou naar meer? Fiets dan ook mee voor je eten.

‘Leuk en lekker’

Linda Blankenstein, coördinator van Nieuwegein fietst!, ontdekte ‘Fietsen voor m’n eten’ een paar weken geleden: ‘Normaal fiets ik een paar keer per week naar mijn werkplek in hartje Utrecht. Nu ik veel meer thuiswerk, mis ik mijn vaste fietsdoel. Door te fietsen voor m’n eten heb ik weer een leuk én functioneel doel: lekkere streekproducten kopen bij stalletjes langs de weg en boerderijen in Nieuwegein en omgeving. Zo kocht ik kaas en groente bij boerderijwinkel Nooit Gedacht op de Overeindseweg en fruit bij Nieuwhoff Fruit op de IJsselsteinse Hoogland. Onderweg geniet ik van de rustige en groene routes. En als ik stalletjes tegenkom die nog niet op de kaart staan, dan meld ik die meteen via de site.’

Voorfietsers gezocht

Zet onze regio ook op de kaart en wordt voorfietser! Als voorfietser (of een team van enthousiaste voorfietsers):

  • Fiets je natuurlijk regelmatig voor je eten
  • Breng je met hulp van je netwerk stalletjes in de regio Utrecht in kaart
  • Beheer je de regionale Facebookgroep
  • Schrijf je luchtige verhalen over je fietstochten
  • Bouw je een netwerk op binnen de regionale agrarische/tuinbouwsector en kleine winkeliers
  • Blog en/of vlog je over de weg van zaadje naar bord

Uiteraard hoef je niet alles zelf te doen, maar kun je dit verdelen over meerdere mensen. Ook is er een uitgebreide handleiding beschikbaar. Ben jij of ken jij die enthousiaste voorfietser? Kijk voor meer info en het aanmeldformulier op www.fietsenvoormijneten.nl.

Fietsen voor m’n eten Linda Blankenstein

Beeld: Linda Blankenstein

Categorieën