Wij maken het fietsnetwerk veiliger, help jij mee?

In Noord-Brabant en Zuid-Holland willen we stimuleren dat meer mensen vaker gaan fietsen. Hiervoor willen we het netwerk van fietsroutes verbeteren. Als je kiest om voor je gezondheid op de fiets naar je werk te gaan, wil je geen risico lopen op een valpartij omdat het fietspad te smal is. Of als je gaat dineren bij je moeder, zou je graag ’s avonds laat over een goed verlicht fietspad terug naar huis toe rijden. De provincies Noord-Brabant en Zuid-Holland hebben nu nagenoeg gelijktijdig de hulp ingeroepen van de experts van de Fietsersbond, om de verkeersveiligheid van hun fietsnetwerk goed in kaart te brengen.

Om deze analyse betreffende de verkeersveiligheid te kunnen maken, gebruikt de Fietsersbond dezelfde informatie die nodig is voor het plannen van fietsroutes in de Fietsersbond Routeplanner. De vrijwilligers van de Routeplanner zijn fietsexperts en getraind in het verwerken van informatie die zij op het fietspad tegenkomen. Liggen er tegels scheef of is de weg te smal? Dan zijn die gegevens snel verwerkt in de Routeplanner en heeft dit effect op de geplande routes, maar versterkt het dus ook de database van informatie over het Nederlandse fietsnetwerk.

Vanaf 1 september gaat een team van vrijwilligers in opdracht van de beide provincies op pad om de duizenden kilometers fietspad te inventariseren. En daar kunnen we altijd hulp bij gebruiken. Woon je in Zuid-Holland of Noord-Brabant, of ben je bereid om iets verder te reizen, dan zijn we op zoek naar jou! Je kunt je melden om mee te helpen door een mailtje te sturen naar [email protected]. Dan zorgen wij dat je perfect opgeleid wordt om bij te dragen aan deze belangrijke analyse.

Uiteraard helpen we jullie op weg door een aantal bijeenkomsten te organiseren waarin we het werk toelichten en verder uitleggen. Deze bijeenkomsten voor beginnende vrijwilligers zijn op donderdag 3 (online) en 24 september tussen 19.00 en 21.30 uur. De bijeenkomst op 24 september hopen we te organiseren in ’s Hertogenbosch, maar als de omstandigheden dat niet toelaten, zal ook deze online plaatsvinden. Een bijeenkomst voor de meer gevorderde vrijwilliger staat donderdag 8 oktober op het programma, ook startend om 19.00 uur (online).

Bijeenkomsten

Meld je aan

Categorieën

Arjen Klinkenberg

Arjen Klinkenberg

Projectmedewerker Fietsen Alle Jaren