Succes Fietsersbond Den Bosch: Nieuw pad in de Drunense Duinen

In Brabant, bij de Drunense Duinen – waar heel veel gefietst wordt – is begin juli een slecht en smal recreatief fietspad omgebouwd naar een 3½ meter breed betonpad dat er prachtig bij ligt.

3½ meter was de provinciale norm voor subsidie uit een recreatief potje.

Lastig om te zeggen in hoeverre Corona hier ook nog een rol heeft gehad. Maar het werkt wel goed!

Het fietspad op de Oude Bosschebaan stond bekend als smal, slecht en fietsonvriendelijk met veel kuilen en versleten wegdek. Maar nu ligt er een nieuw fietspad van drieënhalve meter breed.

obbaan-690×366

Van ons lid Christ uit Helvoirt:

Het heeft jarenlang geduurd en ik weet niet hoelang geleden dat we als Fietsersbond dit slechte fietspad (Oude Bosschebaan) al onder de aandacht brachten. Weet jij het nog John? Het is al jarenlang een zwakke schakel in het fietsrondje Drunense Duinen. Er zijn in de loop der jaren al diverse plannen op losgelaten maar nu is het dan toch zo ver. Vooraf zijn wij bij diverse bijeenkomsten geweest om mee te denken. Gelukkig heeft de gemeente Haaren-Helvoirt uiteindelijk de juiste projectleider op de juiste plek ingezet. Marco Flaman verdient hierin een grote pluim. Als fervent fietser wist hij waar het over ging.

Maar ook de alertheid van een andere ambtenaar heeft er voor gezorgd dat er een flinke subsidie vanuit de provincie is gekomen. En zo ligt er uiteindelijk na, ik schat 45 jaar, een prachtig duurzaam fietspad. Het traject tussen de visvijver en Rustende Jager wordt later meegenomen in het plan van de herinrichting rondom De Rustende Jager. We hebben ons al uitgenodigd voor de opening. Want dit wordt een feestje waard!

Categorieën