45 jaar Fietsersbond: bedankt!

50393963122_f3313550bf_k-1-345×183

45 jaar Fietsersbond! Wat waren we jong en dapper, 45 jaar geleden, toen we op 18 oktober 1975 werden opgericht. Het was de tijd van demonstraties, spandoeken en veel harde, zachte en ludieke ‘Aksies’.

Je beseft het niet elke dag, maar zonder die dappere actievoerders van toen hadden steden als Amsterdam en Utrecht er net zo uitgezien als de meeste Amerikaanse steden: een en al autobaan. Zonder Fietsersbond was de OV-fiets er niet gekomen en waren de stationsstallingen niet de eerste 24 uur gratis geweest. En ons allerlaatste succes: de brede steun in de Tweede Kamer voor de motie Kröger/Stoffer die 30 kilometer per uur als norm stelt voor de maximumsnelheid binnen de bebouwde kom!

Daarom een speciaal woord van dank van de kakelverse directeur Esther van Garderen en bestuursvoorzitter Franc Weerwind:

‘Beste vrijwilligers en leden van de Fietsersbond, we zijn ontzettend trots op wat we bereikt hebben dankzij jullie, de vrijwilligers en de leden. Er is nog genoeg te doen, dus blijf bij ons en laten we vooral onvermoeibaar en ambitieus doorgaan. Plannen zat!’

Categorieën