Vrijwilligers aan het woord

“Het idee van fietspromotie sprak me aan, voornamelijk de uitvoerende kant”

Kees Bronk (60) zet zich al tweeënhalf jaar in als vrijwilliger bij de afdeling Culemborg. We vroegen hem naar zijn ervaringen als vrijwilliger bij de Fietsersbond.

Kees B.

Waarom ben je vrijwilliger geworden bij de Fietsersbond?

“De Fietsersbond spreekt me aan. Ik was al heel lang lid en ik had nog wat tijd over om vrijwilligerswerk te doen. Het idee van fietspromotie sprak me aan, voornamelijk de uitvoerende kant. Mensen voorzien van informatie op een informatiepunt of -stand op een markt. Ik heb me destijds ook op die manier aangemeld als vrijwilliger: tijdens een informatiemarkt waar de vrijwilligers van de afdeling Culemborg met een standje stonden heb ik aangegeven dat ik wel zou willen helpen.”

Wat doe je precies als vrijwilliger?

“Momenteel ben ik met name met sociale media bezig, dus het beheren van het Instagramaccount en deels ook het Twitteraccount van de afdeling Culemborg. Daarnaast ontwikkelen we ideeën en dingen die we kunnen doen om de bond te promoten en Culemborg fietsveilig te krijgen. Het praktische deel waar ik me voor had aangemeld, dus het naar buiten treden op bijeenkomsten en markten is dankzij Corona helaas nog niet echt van de grond gekomen. Er zijn nu natuurlijk maar heel weinig activiteiten.”

Wat vind je het leukst aan vrijwilliger zijn bij de Fietsersbond?

“Dat je verschillende mensen ontmoet en met hen in gesprek kunt gaan op een andere manier dan bijvoorbeeld op werkvlak. Op mijn werk ontmoet ik ook veel mensen, maar dat is anders. Het is een mooie afwisseling. Daarnaast ben je maatschappelijk bezig en dat vind ik ook belangrijk. Zo ben ik niet alleen bezig met mijn werk of hobby’s, maar ook nog wat breder”.

 

Categorieën