Parking Day 2021

Meer ruimte voor fietsparkeerplekken én groen

parking_day5d84998e6c032

Parking day is een wereldwijde dag om aan te geven dat er meer ruimte kan worden gemaakt voor groen. Met deze actie willen we aantonen dat autoparkeerplekken ook plaats kunnen maken voor fietsparkeerplekken inclusief groen.

Op 17 september richten we een autoparkeerplek tijdelijk in als groene fietsparkeerplek. Of geven we de parkeerplek een andere leuke invulling! Denk aan een parkje, strandtent, fietsenmaker of sportschool. Een leuke tip is: scoor 100 plantjes bij een tuincentrum van het afdelingsbudget, en gebruik deze als omheining van je parkeerplek! De plantjes kun je dan later weggeven aan voorbijgangers met een kaartje eraan over de Fietsersbond. Wie weet scoor je zo nog nieuwe vrijwilligers of leden.

Wereldwijd initiatief

Parking day is een wereldwijde dag om aan te geven dat er meer ruimte kan worden gemaakt voor groen. Met deze actie willen we aantonen dat autoparkeerplekken ook plaats kunnen maken voor fietsparkeerplekken inclusief groen, of voor een ander doeleinde! Bekijk hier de wereldwijde initiatieven om ideeën op te doen.

Wil jij lokaal een eigen initiatief opstarten? Of ons ondersteunen? Download hieronder de tips voor Parking Day en lees wat er bij de organisatie komt kijken!

Laat ons via [email protected] weten of je een initiatief wilt starten of ons in Utrecht wil ondersteunen om samen met straatmeubilair-fabrikant Falco, parkeerplekken opnieuw in te richten.

Dit is wat je moet weten: download tips

ParkingDayInfographic2021

Categorieën