Levels, spannende verhalen en stripfiguren spelen een belangrijke rol in de eerste kinderfietsroute in de provincie Groningen

Eerste kinderfietsroute van Groningen geopend in Zoutkamp

Afbeelding1

Levels, spannende verhalen en stripfiguren spelen een belangrijke rol in de eerste kinderfietsroute in de provincie Groningen die te fietsen is de gemeente het Hogeland, namelijk Zoutkamp. Een uniek concept, voor alle kinderen van 6 tot 12 jaar, en de eerste kinderfietsroute in Nederland met levels. 27 augustus opende Fleur Gräper-van Koolwijk (gedeputeerde provincie Groningen), samen met de kinderen van de Zoutkamperril de route. En inmiddels kan de route door iedereen gefietst worden!

Kinderen en ouders hebben meegedacht in het ontstaan van de kinderfietsroute en samen met de provincie Groningen, het Routebureau Groningen, 8D-games en Huis voor de Sport Groningen is het concept uitgewerkt tot drie spannende levels waarin verschillende mysteries opgelost moeten worden. Op de website kinderfietsroute.nl kan alles gedownload worden en staat beschreven hoe het spel gespeeld kan worden. Ook kunnen de formulieren opgehaald worden bij de Theefabriek in Houwerzijl.

De route heeft herkenbare bewegwijzering en tijdens het fietsen voeren de kinderen opdrachten uit. De opdrachten zorgen ervoor dat kinderen uiteindelijk de code voor het volgende level kunnen kraken en het mysterie op kunnen lossen. In level 1 draait alles om een schokkende verrassing, waarbij de kinderen boswachter Jos helpen om erachter te komen welke mysterieuze figuren tot laat in de nacht rondsluipen. In level 2 beleven de kinderen een avontuur met Burgemeester Bruno, die niet begrijpt waarom er langs de route telkens omgekapte bomen liggen en in level 3 gaat het over een verlegen tekenaar en brandjes langs de route. Spannende avonturen dus.

Onderweg kunnen de kinderen lekker spelen in de speeltuin van de Theefabriek in Houwerzijl en is er voldoende horeca onderweg. De eerste kinderfietsroute in de provincie Groningen is een pilot, maar wel één met de intentie om meerdere kinderfietsroutes in de provincie Groningen te gaan openen. Want het doel van deze kinderfietsroute is om zoveel mogelijk kinderen op de fiets te krijgen en te houden.

Categorieën