Succes Fietsersbond Waterland

Rotondes in Volendam in de voorrang

De Fietsersbond Waterland feliciteert de gemeente Edam-Volendam met de aanpassing van alle rotondes. Op 24 december is ook de laatste rotonde (bij de Rabobank) klaar. Eindelijk hebben ook in deze gemeente fietsers voorrang op de rotondes, zodat Edam-Volendam geen uitzonderingspositie meer inneemt in Nederland. Al heel lang geldt de landelijke richtlijn dat fietsers op rotondes BINNEN de bebouwde kom voorrang hebben.

“Wij waren dan ook blij verrast toen in ons laatste overleg met de wethouder en ambtenaren verkeer dit knelpunt na ruim 20 jaar van de lijst kon worden afgevoerd,” aldus Jaap Zwarthoed van de Fietsersbond Waterland.

rotonde volendam

Fietsers hoeven nu niet meer voortdurend af te stappen. De ongemakkelijke situatie waarin verreweg de meeste auto’s wel voorrang gaven, maar de fietser daar niet op kon rekenen, behoort tot het verleden. Ook voor automobilisten is de situatie nu duidelijker geworden. De doorstroming wordt bevorderd, omdat fietsers nu niet meer helemaal moeten afremmen, alvorens verder te rijden.
De Fietsersbond heeft nu een nieuw speerpunt nr. 1: een veilige Julianaweg

Categorieën