Klachten? Loop even langs!

Spreekuur Woerden  

IMG_3497

Service voor Woerdense fietsers. Elke eerste woensdag van de maand zitten André de Boer (10 jaar actief voor de Fietsersbond) en Gijsbert Valstar (minstens 35 jaar actief) bij café Brownies & Downies in Woerden om te luisteren naar zorgen van fietsers en suggesties voor verbetering. Vaak zitten ze binnen, maar begin juni zitten ze in de zon op het terras, herkenbaar aan een gele tas met Fietsersbondlogo en een formulier.

Marktdag  

Woensdagochtend is ook marktdag. Aan langslopend publiek geen gebrek. ‘We zijn er in september mee begonnen. De opkomst wisselt. Afgelopen twee keer was het wel heel rustig, maar dan maken we er een afdelingsoverleg van. Toen had het niet in de krant gestaan.’ André en Gijsbert hebben een dealtje gesloten met de fietsvriendelijke horecabaas van Brownies & Downies dat ze de rekening delen. Wie aanschuift krijgt een drankje aangeboden. Meneer Vermeij (76) slaat af: ‘Ik moet zo weer weg.’ Hij heeft in de krant gelezen over het spreekuur. De Fietsersbond kent hij wel. ‘Veel van gehoord. ‘Ze staan regelmatig in de krant.’ Hij heeft een klacht over een gevaarlijk punt vlakbij het station. ‘Ze moeten die vluchtheuvel verlagen!’

De kracht van lokaal  

André en Gijsbert weten precies waar meneer Vermeij het over heeft. Over de locatie van de heggen die te hoog worden om veilig omheen te kijken wordt wat langer overlegd, maar ook daar komen ze uit. Het wordt een geanimeerd gesprek, onder andere over de bereikbaarheid van de Lidl. André: ‘Het is belangrijk om te horen wat fietsers bezig houdt. In een eerder spreekuur hoorden we van twee vrouwen van tachtig plus dat ze niet meer durven fietsen omdat er altijd zoveel omleidingen zijn. Die klacht brengen wij dan weer over aan de gemeente.’
André en Gijsbert vertellen graag over hun ervaringen met het spreekuur! Ze zijn bereikbaar op [email protected] of op twitter: @fietsstadje

Categorieën