Fluitend de lente in met Doortrappen

Foto fluitend op de fiets

De dagen worden langer en de temperaturen gaan langzaam omhoog. Dat nodigt uit om op de fiets te stappen! Wat is er nou fijner dan de wind door je haren en de zon op je gezicht te voelen terwijl je naar de supermarkt, sportclub of door het bos fietst?

Fietsen is leuk en het helpt je ook nog eens om langer gezond, sociaal actief én zelfredzaam te blijven. Toch kunnen we ons voorstellen dat het allemaal niet zo vlot en soepel meer gaat als vroeger. We kennen allemaal wel die ene lastige bocht of dat drukke kruispunt dat ons soms onzeker maakt en laat twijfelen.

Één ding is zeker: Fluitend de lente in fietsen lukt alleen als je zeker in het zadel zit. En dat is makkelijker dan je denkt. Het landelijk programma Doortrappen heeft de ambitie om ouderen zo lang mogelijk veilig te laten fietsen. Dit doen ze met advies en ondersteuning op Doortrappen-activiteiten door het hele land, en er zijn Doortraproutes ontwikkeld. In Gelderland trappen ze fluitend het fietsseizoen af met 21 Doortraproutes. Die vind je via deze link.

Fiets jij dit voorjaar ook de zon tegemoet?

Categorieën

Stephanie Bathoorn-Hoiting

Stephanie Bathoorn-Hoiting

Projectleider Vrijwilligersmanagement