Landelijke voorzitter Gilbert Isabella enthousiast

Fietsersbond Bonaire in opbouw

Celia Fernandes Pedra en Hans Evers wonen op Bonaire. Ze richtten daar al eerder de Consumentenbond op. Bonaire is nu nog een rustig eiland. Ze willen zich als duurzaam presenteren. Dat lukt niet. De auto is daar de koning. Het overgrote deel van de kinderen wordt naar school met de auto gebracht. Er zijn nagenoeg geen fietspaden. De wegen zijn onveilig. Celia en Hans willen hier verandering in brengen. Door fietsen wordt Bonaire rustiger, schoner en wordt de jeugd zelfstandiger.

53247956799_cbdb67e964_k

Ze gaan een Fietsersbond afdeling oprichten. Dit kan, omdat Bonaire een Nederlandse gemeente (openbaar lichaam) is. Onze voorzitter Gilbert Isabella ondersteunt dit initiatief van harte. Hij komt van de Antillen en was rijksvertegenwoordiger voor de openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba.

Wil je meer weten of bijdragen aan dit initiatief neem contact met Daan van der Burgh. [email protected]

Categorieën