Ontwikkelingen Fietsersbond Routeplanner-app

Fietsersbond Routeplanner

Onze Routeplanner is van onschatbare waarde voor onze leden, maar het is voor de Fietsersbond lastig en kostbaar om de techniek van de app up-to-date te houden. Dinsdag 27 februari kregen de vrijwilligers van de Fietsersbond Routeplanner via een webinar een update en in dit bericht praten we jullie graag ook even bij.

Vanuit het bestuur kreeg het landelijk bureau vorig jaar de opdracht om na te denken over een financieel gezonde Routeplanner-app. Tegelijkertijd werden we door Canvas Heroes, ontwikkelaar van de succesvolle wandelapp Ommetje, benaderd om samen te werken aan een nieuwe fietsstimuleringsapp. Binnen een fietsstimulerings-app zorgt een goede routeplanner en een aanbod van inspirerende routes voor een grote meerwaarde. We zagen al snel een kans om de Fietsersbond Routeplanner-app te integreren in deze nieuwe app. Samen met Bam Infra en Canvas Heroes zijn we in een speedpedelec vaart van start gegaan!

Door de nieuwe samenwerking kan de app bovendien verder worden ontwikkeld. Zo zijn er nu al een aantal verbeteringen doorgevoerd in de testversie. Zo is er de mogelijkheid om je favoriete locaties toe te voegen en daar snel naar te navigeren. Door de koppeling met Google Maps kun je in de app ook makkelijker zoeken naar locaties. Naast het routeplannergedeelte kunnen gebruikers functies verwachten zoals het instellen van weekdoelen, deelname aan uitdagingen en het uitnodigen van vrienden voor gezamenlijke fietstochten. Met de nieuwe app willen we mensen aanmoedigen om vaker de fiets te pakken en in beweging te komen.

We zijn enthousiast over deze nieuwe stap en we geloven dat de app een positieve impact zal hebben op het stimuleren van fietsgebruik en het bevorderen van een gezonde en duurzame levensstijl. De website van de Fietsersbond Routeplanner blijft zoals deze is.

Vrijwilligers van de Routeplanner gaan binnenkort een eerste versie van de app testen. We houden jullie de komende tijd op de hoogte voor meer informatie over de lancering van de nieuwe app. Heb je in de tussentijd vragen? Stuur dan een mail naar Marie-Louise Calame via [email protected].

Categorieën