CROW

Nieuwe editie: Leidraad fietsparkeren

Er is een nieuwe, editie van de bekende leidraad Fietsparkeren van het CROW. Met het toenemende aantal fietsers groeit de vraag naar fietsparkeer-oplossingen. De Leidraad Fietsparkeren is een bron van kennis voor beleid, ontwerp, inrichting en onderhoud op het gebied van parkeren en stallen van fietsen.

Voor afdelingen van de Fietsersbond is dit een handig hulpmiddel om wensen naar voren te brengen en plannen te beoordelen. Zij kunnen de publicatie inzien via hun digitale inlog op de Crow-publicaties. Inloggen. Neem contact op met Ross Goorden ([email protected]) als je nog geen toegang hebt.

Net als in de vorige editie uit 2010, biedt de leidraad handvatten voor beleidsmakers en ontwerpers om fietsparkeren op een juiste manier te organiseren en uit te voeren. In deze nieuwe, geheel geactualiseerde versie zijn ook nieuwe onderwerpen en hoofdstukken toegevoegd. Zo is er kennis toegevoegd over acceptabele loopafstanden naar voorzieningen; fietsparkeerduuronderzoek en doelgroepenaanpak; fietsparkeerkencijfers; vernieuwde voorzieningenbladen met onder andere de fietsvlonder; en er is meer aandacht voor gedrag en voor explotaitievormen. De toegankelijkheid van fietsparkeervoorzieningen voor mensen met een beperking en/of aangepaste fietsen komt helaas nog onvoldoende uit de verf. Daarover zullen nog aanvullende (online) updates verschijnen in de komende periode.

De Leidraad Fietsparkeren is bedoeld voor iedereen die zich met het parkeren/stallen van fietsen bezighoudt: van beleid tot en met de inrichting van de stallingen en het toezicht. De leidraad richt zich ook op degenen die zich bezighouden met de inrichting, het beheer en de kwaliteit van de openbare ruimte. Voor afdelingen van de Fietsersbond is het een handig hulpmiddel om wensen naar voren te brengen en plannen te beoordelen. Zij kunnen de publicatie inzien via hun digitale inlog op de Crow-publicaties. Inloggen. Neem contact op met Ross Goorden ([email protected]) als je nog geen toegang hebt.

CROW

Inloggen

Categorieën