Sinterklaasactie met Fietsersbond Meldpunt 2015

De Fietsersbond is een nieuwe actie gestart, inhakend op Sinterklaas. Onder de titel Fietsers zetten hun verlanglijstje op het Meldpunt richten we ons op nieuwe meldingen in het Meldpunt. We vragen vooral meldingen te doen over slechte infrastructuur en gevaarlijke kruisingen en wegen voor fietsers.

Landelijk persbericht en banner

Het landelijk persbericht wordt zaterdag 21 november uitgestuurd. Dit persbericht vind je op de Fb-website op de speciale actiepagina voor de Meldpuntactie. Het persbericht kun je, evt aangevuld met lokale informatie,  doorsturen naar al je plaatselijke contacten. Ook op ded website vind je de banner. De banner kan heel goed als stopper in vele media worden gebruikt.

Doel van de actie is om met jullie te zorgen voor veel nieuwe meldingen en reacties op meldingen in het Meldpunt. In de eerste plaats vragen we dus om nieuwe meldingen en ideeën voor verbetering. Als aanleiding gebruiken we Sinterklaas. Zet ter gelegenheid van Sinterklaas je belangrijkste knelpunt op het Meldpunt.  En in de tweede plaats vragen we aan de fietsers om zichtbare steun aan andere meldingen, door op deze meldingen te stemmen en/of reactie te geven op het Meldpunt.

Verzoek aan Afdelingen

Wat vragen we van jullie? Alles nog even op een rij. We vragen:

–          Om het persbericht en de banner na zaterdag 21 november door te sturen naar je lokale pers contacten. Aan het persbericht kun je een melding, idee of probleem uit je eigen gebied toevoegen ter promotie van de actie. Bijvoorbeeld een probleem wat jullie hoog zit en/of een probleem waarop al veel gestemd is.

–          De banner is goed bruikbaar als stopper. Stuur die ook naar je lokale contacten

–          Tegelijkertijd vragen we jullie om zelf ook ter gelegenheid van deze Sinterklaasactie nieuwe meldingen te doen over voor de fietser gevaarlijke situaties.

–          Verspreid de oproep voor deze Sinterklaasactie ook via social media, jullie afdelingswebsite en Nieuwsbrief, etc en roep de FB-leden en alle andere fietsers op om bij wijze van verlanglijstje gevaarlijke situaties op het Meldpunt te melden. Roep eveneens op om op andere meldingen te stemmen of reacties te geven.

Afdelingen kunnen later een lijst met meldingen aan hun wethouder verkeer en aan de politieke partijen aanbieden en daarvoor ook media-aandacht vragen.

Hier vind je de handleiding:  https://drive.google.com/file/d/0B5ADaqwzDVJDRlQtdGdsZmNmTVU/view?usp=sharing

 

Categorieën