Verslag werkgroep Landelijk Gebied over Landbouw (30 mei 2017)

Verslag FB-werkgroep Landelijk Gebied over Landbouw (30 mei 2017)

Voor de gegeven presentatie over Landbouw: KLIK HIER

Rond Landbouw kwamen tal van mogelijkheden boven tafel om lokaal bij gemeenten, wegbeheerder, etc de veiligheid aan te kaarten en te verbeteren. Plaatselijk zijn er zeker mogelijkheden dit aan te pakken. Daarbij zou het onderwerp ook nog wel breder mogen worden. Een vergelijking met aanpak dodehoek ongevallen zou ons wellicht verder kunnen helpen. Landelijk zou een gezamenlijke bewustwordingsactie resultaten kunnen geven. Het is helaas nog niet zo, dat alle provincies een kwaliteitsnetwerk landbouwverkeer hebben opgesteld. Voorop lopen de provincies Fryslân en Zeeland. Over Fryslan kan ik melden, dat de implementatie nog wat op zich laat wachten. In verkeersnet staat wel een goede procesbeschrijving. Fryslan heeft een aantal proeftrajecten met wegen specifiek ingericht voor landbouwverkeer. Dus rijbaan, landbouwverkeer weg en brom/fietspad. Ook is het op een aantal gebiedsontsluitingswegen toegestaan voor landbouwverkeer om van de prov. weg gebruik te maken.

Categorieën