Fietsplan van de stad Utrecht

https://www.utrecht.nl/wonen-en-leven/verkeer/fiets/actieplan-wereldfiet…

Waarom is Utrecht zo goed? Omdat Utrecht in haar inschrijving voor Fietsstadverkiezing opschrijft dat ze de ambitie heeft om wereldfietsstad te worden, omdat Utrecht er alles aan doet om Fietsstad 2016 te worden, omdat Utrecht de drukste fietsroute van Nederland heeft vanaf het Centraal Station via het Smakkelaarsveld en het Vredenburg richting de Uithof, omdat Utrecht bouwt aan de grootste fietsenstalling ter wereld, omdat Utrecht in het coalitieakkoord de fiets op 1 zet, omdat het actieplan fiets de doelen helder omzet in maatregelen, omdat het nieuwe Verkeer en Vervoerplan “Slimme Routes, Slim Regelen, Slim Bestemmen” opnieuw consequent voor de fiets kiest, omdat we internationaal bekend staan als De Fietsstad en van heinde en ver internationale delegaties ontvangen, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Natuurlijk hebben we als afdeling ook (heel veel) kritiekpunten. Maar de stip op de horizon, het wenkende handelingsperspectief, dat klopt allemaal prima en de uitvoering op straat is er nu ook naar.

Categorieën