Oplaadpunten. Wat is handig?

Er zijn steeds meer elektrische fietsen. Is er dan ook behoefte aan oplaadpunten?

8067798709_93a380759b_o

Laden is alleen zinvol als de bezoeker lang blijft en lange tochten maakt. Met de huidige accu’s kun je ongeveer 50 a 100 km fietsen. Met 1 uur laden kun je weer 1 uur met volle ondersteuning en 2 uur met  halve ondersteuning fietsen.

Daarnaast is het de vraag of gebruikers het prettig vinden om hun lader onbeheerd achter te laten. Praktisch is om lader en accu mee te nemen (accu’s zijn bijna altijd uitneembaar) naar de horeca (musea, bibliotheek) en daar binnen ergens aan het stroom te leggen.

Dus losse oplaadpunten adviseren we niet om de volgende redenen:

-Behoefte is laag.

-Horeca kunnen het makkelijk zelf faciliteren (en daar ook reclame mee maken).

-Het is een dure oplossing omdat het ook hufterproof en weerbestendig moet zijn.

We adviseren oplaadpunten op binnenlocaties waar mensen aanwezig zijn.

Categorieën