Fietsbelofte: Vraag ouders om hun kinderen vaker met de fiets naar school te brengen!

Campagne Fietsende Schoolkind: lancering fietsbelofte op 4 september

Met de fiets naar school

We willen dat ouders hun kinderen regelmatig met de fiets naar school te brengen. Kinderen leren door veel te fietsen veiliger met het verkeer om te gaan. Veel bewegen is gezond. Daarom lanceren we in het nieuwe schooljaar de fietsbelofte als onderdeel van de campagne het Fietsende Schoolkind.

Vraag ouders om de belofte te doen via www.fietsersbond.nl/belofte 

Zo laten ze zien dat hun school een echte fietsschool is. De kinderen maken dan kans op een tof fietsfeestje voor de hele school! Ouders hoeven niet te beloven altijd met de fiets te gaan, (mag natuurlijk wel), maar wel om vaker te kiezen voor de fiets. Of ouders het nu doen voor de ervaring van hun kinderen, de betere schoolprestaties of voor de eigen gezondheid; dankzij de belofte word je een stuk bewuster van alle voordelen van het fietsen.

fietsende-schoolkind-20

Wat kun je doen?

Help mee om zoveel mogelijk ouders de belofte te laten doen. Download de toolkit en plaats een bericht in jullie nieuwsbrief, op de website en op de sociale kanalen. Download de toolkit met kant en klaar teksten en beeld via: www.fietsersbond.nl/toolkitbelofte. Hoe mooi zou het zijn als we ervoor kunnen zorgen dat minimaal 10.000 ouders de belofte te doen.

fietsende-schoolkind-01

Raad het juiste aantal beloftes die gedaan worden en win een taart!

Wij hopen op minimaal 10.000 ouders die een belofte doen. Hoeveel ouders denk jij dat de belofte doen? Mail je antwoord naar m.vandijk@fietsersbond.nl (ovv belofte taart) en maak kans om een taart te winnen! We maken de winnaar in het eerste schakeltje in oktober bekend.

Categorieën