Terugkoppeling

Missende fietsverbindingen en voorzieningen in kaart

Afgelopen december stond er in het Schakeltje een oproep om missende fietsverbindingen en voorzieningen te mailen. We hebben alle input verwerkt maar staan altijd open voor nieuwe informatie!

Ons doel was om op zoek te gaan naar kansrijke mogelijkheden om toekomstige infrastructurele projecten te koppelen aan potentiële fietsprojecten. Dank voor alle mails! Inmiddels zijn we een aantal maanden verder en we hebben alle input verwerkt in een kaartje van Google Maps. Hierbij staan de blauwe bolletjes voor fietswensen die waarschijnlijk te koppelen zijn aan projecten, en de andere kleuren voor fietswensen die waarschijnlijk niet te koppelen zijn.

Kansen-in-kaart
Beeld-auteur: www.google.com

Ook fietswensen die niet te koppelen zijn aan projecten zijn waardevolle input en worden meegenomen. Dan wordt immers inzichtelijk gemaakt welke investeringen nodig zijn om de fietsinfrastructuur in Nederland in lijn met onze visie te verbeteren. Een tijdje terug is de kaart gedeeld met Tour de Force. Ook via andere wegen zal de kaart gebruikt worden in de landelijke lobby. Zo willen we bijvoorbeeld het MIRT aanspreken om de fietsverbindingen te financieren.

De zoektocht naar ontbrekende fietsverbindingen is echter nog niet voorbij. Hebben we nog wensen voor fietsverbindingen en voorzieningen (met een regionaal belang) gemist? Meld die dan alsnog! Dit formulier is daarvoor te gebruiken.

Fietsverbindingen en voorzieningen

  • Bijvoorbeeld: fietstunnel, fietsbrug, verbreding fietspad, etc.
  • Benoem dit zo specifiek mogelijk: het liefst de coördinaten (met een enkele muisklik op de locatie in Google Maps worden de coördinaten zichtbaar). Om welke straten gaat het? Over welke waterweg/spoorweg? Enzovoort. Aan de hand van de omschrijving moet het duidelijk zijn waar het op het kaartje gezet moet worden.
  • Maak bijvoorbeeld een duidelijke screenshot vanuit Google Maps en teken met Paint de aanpassing.
    Geaccepteerde bestandstypen: jpg, png, pdf.
  • Sluit het aan bij een snelfietsroute, is het nu te onveilig, enz.

Categorieën