Anderhalve meter voorbeelden: Nieuwegein, Utrecht en Rotterdam

Om veilig te kunnen fietsen is anderhalve meter afstand nodig. Omdat je niet alles zelf hoeft te bedenken kun je hier kijken wat ze in Nieuwegein, Utrecht en Rotterdam hebben gedaan.

Nieuwegein

De Fietsersbond Nieuwegein heeft gepleit voor meer groen licht, meer opstelruimte voor fietsers en snorfietsen naar de rijbaan. Fietsers roepen ze op om achter elkaar te fietsen.

Om beeldend advies geven heeft de Nieuwegeinse afdeling anderhalve-meterlatten gebruikt.

Lees meer

Het advies aan de gemeente Nieuwegein

CoronaJutphstrwg20200506_web-1024×576

Utrecht: onderzoek druktebeleving

In Utrecht hebben ze het volgende advies gegeven. Omdat Utrecht voor de corona-crisis de drukste fietspaden had, gaat de gemeente een onderzoek doen naar druktebeleving. In een radio-interview geeft de Fietsersbond aan dat het wel een stuk beter kan.

 

 

 

Rotterdam: verkeersenquete anderhalvemeter

In Rotterdam neemt de gemeente maatregelen om meer ruimte te maken voor fietser en voetganger. Een van de opvallende dingen is een verkeersenquete. Daar kan op een digitale kaart worden aangegeven waar de knelpunten liggen. Voor elke locatie wordt gevraagd naar verbeterpunten en hoe men deze plek ervaart.

Heb je zelf mooie resultaten van je advisering dan kun je ze mailen naar daan@fietsersbond.nl Foto’s van de resultaten, knelpunten of acties worden erg gewaardeerd.

39707631161_3b4b1cc2e9_k

Anderhalve meter: hoe kun je je gemeente adviseren?

Fietsen met anderhalve meter afstand is best ingewikkeld. De fietspaden en wegen zijn… Lees meer

Categorieën