Keistad Fietsfestival 2020

Promofoto Foto Keistad Fietsfestival

Het weekend van 3 en 4 oktober 2020 vindt er weer een prachtig fietsfeestje plaats in Amersfoort. We gunnen iedere liefhebber van de fiets, maar ook gezinnen en sporters een mooie dag! Een dag met beweging, plezier, verwondering en veel meer. Alles op een veilige afstand van elkaar met goede voorzorgsmaatregelen.

Meld je hier aan voor de workshops

1. Fietsrouteplanner, door Richard Valkering: zondag 4 oktober om 10.00, Fluor / De Nieuwe Stad, Oliemolenhof 22, Amersfoort
2. 10 gouden tips over het aanschaffen van je elektrische fiets, door Kees Bakker (TestKees): zondag 4 oktober om 11.00 uur, Fluor / De Nieuwe Stad, Oliemolenhof 22, Amersfoort
3. Geef de straat terug, door de Fietsersbond: zondag 4 oktober om 12.30, Fluor / De Nieuwe Stad, Oliemolenhof 22, Amersfoort

Lees hier meer over de workshops

Fietsrouteplanner Fietsersbond, door Richard Valkering


In deze lezing leer je de fietsrouteplanner optimaal te gebruiken. Of je nu een simpele route van huis naar je werk zoekt, een leuk rondje voor de zondagmiddag of een flinke racefietstocht voor op je Garmin: het kan allemaal met deze planner. We vertellen je tevens hoe de planner tot stand komt en hoe de vrijwilligers ervoor zorgen dat jij de beste routes krijgt. Ook zijn we bezig met de door-ontwikkeling van de app en we hopen jullie een kijkje in de keuken te geven tegen die tijd!

Lees hier meer. Aanmelden graag via het formulier!

10 gouden tips voor de aanschaf van je elektrische fiets, door Kees Bakker (TestKees)

Als je een elektrische fiets gaat kopen zijn er veel zaken waar je op moet letten. Bijvoorbeeld: Wat is het verschil tussen een voorwielmotor en middenmotor? Heb ik een krachtige motor met hoog koppel nodig? Wat is de actieradius? Wat is de beste plek voor de accu? Kan ik ook in de bergen met mijn elektrische fiets? Welke versnellingen heb ik nodig? Wat kan ik allemaal aflezen op het display? TestKees van de Fietsersbond vertelt waar je allemaal op kunt letten en wat de nieuwste ontwikkelingen zijn.

Lees hier meer. Aanmelden graag via het formulier!

Geef de straat terug, door de Fietsersbond

Nu we veel meer thuis zijn valt het op: de straten in Nederland zijn vooral ingericht voor de auto. Er is weinig ruimte om te wandelen, te fietsen, te spelen en te ontspannen. Dat hoeft niet zo te zijn. Dat zijn keuzes die we maken. In deze workshop kijken we naar het hoe en waarom van deze keuzes en gaan we actief aan de slag om straten te verbeteren.

Het draait tijdens het festival om fietsinspiratie op alle fronten! Er staat een groot aanbod aan fietsactiviteiten op het programma. Denk aan: sportieve en creatieve workshops, een kleine fietsmarkt, inspirerende lezingen en een fietsfilmfestival welke gericht zijn op duurzaamheid, sport, plezier en verbinding. Wij bieden zelf ook een aantal workshops die je bij kunt wonen. Meer informatie en het hele programma bekijk je hier.

Categorieën