Meld je aan voor ondersteuning bij het maken van jouw lokale fietsvisie

afdgroningen

Om de belangen van fietsers goed in te kunnen brengen bij de omgevingsvisie en de uitwerking daarvan in de omgevingswet is een lokale fietsvisie een belangrijk hulpmiddel. Wij helpen daar graag bij.

Beste vrijwilligers,

Om de belangen van fietsers goed in te kunnen brengen bij de omgevingsvisie en de uitwerking daarvan in de omgevingswet is een lokale fietsvisie een belangrijk hulpmiddel. Daarnaast biedt een lokale fietsvisie de mogelijkheid om een duidelijk focus vast te leggen, pty=publiciteit te halen, contact te zoeken met lokale fietsers en nieuwe vrijwilligers te werven.

We hebben naast de ondersteuning van Henk Hendriks en Kees Bakker ook de ondersteuning van 2 stagiairs (Steven van der Have en Malte Beadorf). Zij zijn de komende maanden beschikbaar om je intensief te begeleiden bij het maken van de lokale fietsvisie.

Nieuwegein, Zaanstad, Amsterdam en Groningen hebben al een fietsvisie gemaakt. Momenteel loopt er een pilot met de afdeling Amersfoort om te kijken welke stappen nodig zijn voor het maken van een lokale fietsvisie.

Daarnaast krijgt de “projectleider” binnen de afdeling de mogelijkheid om de cursus anders denken van Marco te Brommelstoet te volgen. Er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus meld je snel aan via deze link: https://www.masterclassandersdenken.nl/

Meer informatie

Meer informatie over de omgevingswet en de lokale fietsvisie vind je hier. Daarbij vind je ook fietsvisies van de afdelingen en het stappenplan voor het maken van die visie.

En denk je: ‘dat is niets voor onze afdeling’. Dan is het wellicht juist een mooi moment om nieuwe vrijwilligers (die ruimtelijke ordening leuk vinden) te werven speciaal voor dit project.

Aanmelden kan via [email protected]

Categorieën