Fiets en OV -> het ROCOV

zuidtangent-r-net-fietsen-bus

Meer dan de helft van alle treinreizigers komt op de fiets naar het station. Maar hoe zit dat eigenlijk bij de bus, tram en metro? Welke rol kan de fiets spelen in het verschralende OV-aanbod in de buitengebieden. Hoe zorgen we voor goede én veilige oplaadmogelijkheden voor de elektrische fiets bij bushaltes of zogenaamde ‘hubs’?

Voor alle provincies of regio’s/concessiegebieden van het openbaar vervoer zijn er zogenaamde Reizigers Overleg Consumentenbelangen Openbaar Vervoer (ROCOV’s).

De Fietsersbond is in veel gevallen betrokken bij dit overleg en geeft input op hoe de concessie moet worden vormgegeven, draagt bij aan verplichte adviezen aan de concessieverlener (provincie of vervoersregio) en bij wijzigingen moet het ROCOV geraadpleegd worden.

zuidtangent-r-net-fietsen-bus

Fiets en OV

Meer dan de helft van alle treinreizigers komt op de fiets naar het station. Maar hoe zit… Lees meer ROCOV's

20210620_151248-700×350

Uit een recente rondgang blijkt dat de Fietsersbond op een aantal plekken in Nederland nog niet (goed) is vertegenwoordigd in een ROCOV. Heb jij nou interesse in het onderwerp fiets en OV? Neem dan contact op met [email protected]

Dan kijken we samen hoe we de fiets goed naar voren kunnen laten komen in relatie tot het openbaar vervoer in jouw regio!

Categorieën

Ross Goorden – Fietsersbond – klein formaat

Ross Goorden

Beleidsadviseur Ruimte & Mobiliteit