Webinar – Wat is een Verkeerscirculatieplan en hoe is het toe te passen?

Kijk het hier ook terug!

242183-circulatieplan-f86ae8-original-1491224141

Op dinsdag 7 februari is er een webinar over verkeerscirculatieplannen (VCP). Een verkeerscirculatieplan is een goede maatregel om in een bebouwde omgeving het gebruik van de fiets te stimuleren ten koste van de auto.  Het is een interessant punt om de effectiviteit en invoering van een VCP in het perspectief van jouw afdeling te plaatsen. 

Aanleiding

De auto heeft eigenlijk niks te zoeken in het centrum van dorpen en steden.  De auto neemt veel ruimte in, stoot veel CO2-emissies uit en creëert ten opzichte van andere mobiliteitsvormen vaker voor onveilige situaties op straat. Het weren van de auto en het tegelijkertijd stimuleren van de fiets en de voetganger in de binnenstad is een doeleinde wat veel gemeenten zouden moeten nastreven. Een VCP is zo een ingreep die de gemeente kan nemen om een autoluwe omgeving te creëren, wat het gebruik van de fiets extra aanmoedigt. Vooral in dorpen en steden waar de auto de dominante mobiliteitsvorm is, kan de invoering van een VCP een positieve invloed hebben op de rol van de fiets.  

Bijeenkomst

Het webinar heeft als doelstelling om de vrijwilligers bekend te maken met het begrip verkeerscirculatieplannen. Mart Vellekoop zal een korte presentatie geven over de belangen en voordelen die een VCP met zich meebrengt. Er is ook stappenplan opgesteld, over hoe een VCP het beste binnen een gemeente toegepast kan worden. Dit geeft ook de ruimte om achteraf in gesprek te gaan over de toegevoegde waarde van een VCP in dorpen of steden binnen jullie afdeling. 

 

Het webinar van Mart is inmiddels geweest, je kunt het hier terugkijken.
Via Sharepoint / Stream

Terug kijken

Categorieën

Ross Goorden – Fietsersbond – klein formaat

Ross Goorden

Beleidsadviseur Ruimte & Mobiliteit