Uitnodiging regionale bijeenkomsten over de fietshelm

Werk mee aan het beste advies over fietshelmen en geef je nu op voor een van de drie regionale bijeenkomsten!

UITNODIGING FIETERSBOND LEDENPEILING HELMPLICHT (1)

In oktober vorig jaar hielden we een ledenpeiling over het onderwerp fietshelmen. De resultaten zijn besproken op de Ledenraad op 26 november 2022.

Er bestaat geen radicaal verzet tegen een helmadvies, maar wel is de vrees dat het een hellend vlak is naar een plicht. De algemene consensus is dat het een persoonlijke keuze moet blijven.

En mensen vinden het vooral een goed idee om anderen te adviseren een helm te dragen. Mensen op een stadsfiets vinden het een uitstekend idee voor mensen met een e-bike en ouderen vinden het iets voor kinderen.

In het onderzoek is nog niet uitgezocht wat zo’n advies dan inhoudt. En daar hebben we jouw hulp bij nodig. Je bent van harte welkom op een van de drie regionale bijeenkomsten om te werken aan een weloverwogen advies voor de fietshelm. Wat vertellen we die e-biker, wat zeggen we tegen ouders van fietsende kinderen? Het doel is te komen tot concept adviezen voor het dragen van een fietshelm voor verschillende doelgroepen. Deze concepten bespreken we met elkaar op de ledenraad van 3 juni. Het staat dus nog niet vast dat we deze adviezen ook actief gaan uitdragen, het onderwerp komt nog terug op de ledenraad. 

De eerste bijeenkomst is op 2 maart in Eindhoven, van 18.30- 21.30 in The Social Hub direct naast het station. Inloop vanaf 18.30 met soep en een broodje, we starten om 19.00 en eindigen om 21.00 met een borrel. Meld je hier aan!

Op dinsdag 4 april ben je van harte welkom om mee te werken in Utrecht en op dinsdag 25 april in Groningen. We laten nog weten op welke locatie je daar welkom bent. Meer weten over het onderzoek? Klik hier.

Hieronder vind je nog het conceptverslag van de ledenraad van 26 november voor extra informatie over de ledenpeiling fietshelm.

pdf ⋅ 130 KB

Conceptverslag Ledenraad 26 november 2022 ledenpeiling

Download

Categorieën