Brandbriefactie onbeperkt fietsen voor iedereen

Brandbrief Onbeperkt fietsen voor iedereen

Tijdens de Week van de Toegankelijkheid is de brandbrief Onbeperkt fietsen voor iedereen live gegaan! Via deze brievenactie vragen we gemeenten meer aandacht te besteden aan de fietser met een fysieke beperking en/of een aangepaste fiets. Helaas kunnen deze fietsers niet overal vrij en zorgeloos fietsen. Dit vinden we onaanvaardbaar! Want fietsen geeft juist persoonlijke vrijheid, levert gezondheidsvoordelen op en zorgt voor ontspanning.

53230193192_77054fdf0f_k

In drie verhalen delen paralympisch kampioen Mitch Valize en fanatieke fietsers Astrid Oomens en Bert Schröder hun ervaringen. Zo geeft Astrid aan “Deze fiets geeft me vrijheid; door de handbike kan ik gewoon leven zoals ik wil. Waar ik het meest last van heb zijn hobbelige fietspaden, door boomstronken en losliggende tegels. Door de hobbels trilt mijn prothese, wat pijnlijk is.”

Hoe kan jij helpen?
Door de brief te ondertekenen en te verspreiden! Hoe meer mensen de brief ondertekenen, hoe meer invloed we kunnen uitoefenen op gemeenten om de toegankelijkheid voor alle fietsers te vergroten. Hopelijk zie jij (samen met jouw afdeling) ook kans om via jouw kanalen en netwerk aandacht aan de briefactie te besteden.

Meer informatie?
Heb je nog aanvullende informatie, afbeeldingen of tekst nodig? Stuur dan een mail naar Karlijn Janssen via [email protected]

Help je mee?

Helaas komen fietsers met een fysieke beperking en/of een aangepaste fiets veel obstakels tegen. Help de Fietsersbond om jouw gemeente in beweging te krijgen en de toegankelijkheid voor alle fietsers te vergroten.

Onderteken en deel de brief!

Categorieën

Velocity23

Karlijn Janssen

Programmacoördinator Geluk & Gezondheid