Fietsverlichtingsactie in Breda

Breda fietsverlichtingsactie

De afgelopen maanden zijn heel veel afdelingen weer op pad gegaan om fietsverlichtingsacties te houden. Zo ook de afdeling Breda. Op 19 januari is deze afdeling de stad ingegaan. Lees hier hun verhaal.

Samen met twee personen van Veilig Verkeer Nederland waren wij aanwezig bij twee fietsenstallingen in de stad, op vrijdagavond, een van dé uitgaansavonden in onze gemeente. Ook aanwezig op beide locaties was een mobiele fietsenmaker die met zijn wagen geposteerd was naast de plek waar wij stonden.

Uiteraard zijn we niet uit op het geven van bekeuringen, immers de politie was ook niet aanwezig, maar wel ter promotie en stimulering van het voeren van goede fietsverlichting. We hebben daar zo’n twee uur gestaan in de kou, maar dat moet je er voor over hebben. We stellen vast dat verreweg de meeste fietsen voorzien zijn van al dan niet goede fietsverlichting.

Bij enkele fietsers was het niet in orde. Deze fietsers boden we, tegen kostprijs, een reparatie aan bij de fietsenmaker. Daarnaast zagen we nogal wat van die kleine lampjes aan het stuur en aan de bagagedrager bungelen. Beter iets dan niets.

Voor de personen waarbij het licht in orde was, hadden wij een kleine attentie in de vorm van een sleutelhanger. Het moet gezegd worden dat de fietsers zeer positief stonden tegenover onze actie en we hebben geregeld leuke gesprekken gevoerd over het belang van goede verlichting, maar ook over het uitgaan in de stad.

Dit was de tweede keer deze winter dat we met een dergelijke actie in de weer waren. Bij de vorige keer sloten we aan bij een grote autocontrole van de politie. Daar werd uiteindelijk één boete uitgedeeld, helaas voor de fietser die er vandoor ging met ondeugdelijke verlichting. Voor ons staat de veiligheid van de fietser op de eerste plaats. Dat is de boodschap die we uitstralen.

Categorieën