Evenement in samenwerking met Easypath over veilige fietspaden

Afbeelding van WhatsApp op 2024-03-11 om 09.29.19_740c3fb3

Hoe zorg je voor toekomstbestendige fietspaden?

Op vrijdag 8 maart organiseerden de Fietsersbond en Easypath een bijeenkomst in de InfraCampus Harderwijk. Dit event werd speciaal georganiseerd voor de vrijwilligers van de Fietsersbond. Gedurende deze ochtend verzorgden Job van Roekel van Easypath en Paul Schepers van Rijkswaterstaat een lezing , waarin het fietspad van de toekomst centraal stond. We sloten de ochtend af met een heerlijke lunch.

vnd.openxmlformats-officedocument.presentationml.presentation ⋅ 6 MB

Presentatie Easypath

Download

vnd.openxmlformats-officedocument.presentationml.presentation ⋅ 8 MB

Presentatie Fietsveiligheid en veilige infrastructuur voor fietsers

Download

Vergroten veiligheid fietspaden met behoud van groen

Bomen en fietspaden belemmeren elkaar nog wel eens. Door boomwortelopdruk kan een gelijkmatig oppervlak veranderen in een hobbelig fietspad vol scheuren. Dit kan leiden tot onveilige situatie. Ook komt dit niet ten goede aan het fietscomfort. Door de jaren heen is er veel data beschikbaar wanneer het gaat om verkeersveiligheid en de rol van bomen in stedelijk gebied. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat bomen een grote rol vervullen bij de aanpak van het klimaatprobleem. Ze dragen bij aan een schone lucht en een gezonde leefomgeving. Zowel Job van Roekel als Pauls Schepers lieten aan de hand van concrete onderzoeksresultaten zien dat er oplossingen zijn om de veiligheid van fietspaden te vergroten, bijvoorbeeld óók met het behoud van groen.

Laat u inspireren in de InfraCampus

De bijeenkomst vond plaats in de InfraCampus Harderwijk. Dit is de ontmoetingsplek voor bedrijven en organisaties in de infrasector. Deze unieke locatie dient als permanente oriëntatiecentrum, waar zich permanent circa 60 stands bevinden van leveranciers uit de sector. Het is een inspirerende omgeving voor bezoekers die een relatie hebben met de Infra-sector.

“Tijdens het evenement op de InfraCampus bleek weer dat fietsveiligheid alle aandacht heeft van zowel de Fietsersbond als Easypath en dat we samen met elkaar het fietsgeluk kunnen vergroten. Zo gaf Job in zijn presentatie concrete voorbeelden om het fietsgeluk te vergroten. Paul gaf een breder perspectief op eenzijdige fietsongevallen, die enorm aan het stijgen zijn en vaak toe te schrijven zijn aan gebrekkige infrastructuur. Denk bijvoorbeeld aan boomwortelopdruk en slechte bermaansluiting”, aldus Annemarieke Tazelaar, Relatiemanager Fietsersbond.

Categorieën