Succesvolle paaltjesactie in Waddinxveen

Hekjes en driewielfiets

De paaltjescampagne is goed op stoom! Inmiddels zijn meer dan 20 afdelingen druk bezig met ‘jagen’ en inventariseren. We ontvingen een prachtig overzicht van afdeling Waddinxveen die druk aan de slag zijn.

 

Simpel en duidelijk

Op hele overzichtelijke en inzichtelijke manier zijn ze aan de slag gegaan. Door met icoontjes te werken en de sticker als ontwerp ook mee te nemen in hun paaltjesoverzicht is in één oogopslag helder wat er moet gebeuren.

Zo kun je in één keer uitleggen aan mensen die niet zo thuis zijn in CROW richtlijnen dat het toch écht een slecht paaltje is. Het gebruik van de sticker om te zeggen dat een paaltje in de weg staat, ook digitaal versterkt dit nog verder.

 

Voorbeeld Waddinxveen

Inhoudelijk sterk

Ook is een mooie samenvatting van de richtlijn bijgevoegd en context over de actie en Fietsersbond zelf. Door te openen met een aantal scherpe feiten en cijfers laat de afdeling zien wat de grootte van het probleem is in hun gemeente.

Naast paaltjes zijn ook hekjes en andere hinderlijke obstakels meegenomen. Zo wordt de paaltjesactie breder en kun je in één keer alle obstakels meenemen!

 

 

Download

pdf ⋅ 9 MB

20220921Paaltjes en hekjes September 2022

Download

Categorieën

Ross Goorden – Fietsersbond – klein formaat

Ross Goorden

Beleidsadviseur Ruimte & Mobiliteit