Ook op paaljesjacht?

Veel afdelingen gingen je al voor!

Fcoy3XuWQAEuYSo

Al veel afdelingen zijn begonnen met ‘jagen’ naar verkeerde en gevaarlijke paaltjes! Een leuke manier om samen inhoudelijk bezig te zijn én een goed excuus om daarna samen even een drankje te doen.

Meerdere tochten

Zo heeft de Fietsersbond Nieuwegein al twee tochten gemaakt. Daarbij zetten ze de paaltjes op hun eigen knelpuntenkaart. Neem een stapeltje stickers mee, houd de paaltjes bij in een schemaatje (te vinden op de campagnesite) of via een mymaps.google.com en ruim tijd in om naderhand rustig een drankje te doen. In het kader van efficiëntie kun je ook eerst individueel gaan ‘jagen’ en daarna gezamenlijk afsluiten, wat er past bij hoe jullie graag werken!

Ook in Hengelo wordt er al flink op los gefietst en wordt ook een mymaps kaart gebruikt om de voortgang bij te houden. Dat ziet er dan zo uit:
Foute paaltjes Hengelo – Google My Maps

Alles over de paaltjescampagne

image_Thomas_Koomen_117_50

Paaltjesactie 2022

Campagne voor minder én betere paaltjes door heel Nederland! Kom ook in actie!

Leden in de afdeling activeren

Fietsersbond ’s Hertogenbosch heeft alle leden opgeroepen om mee te helpen en de wijken van de stad verdeeld, ook een leuke manier om nieuwe mensen actief te betrekken bij het werk van de afdeling. In je eigen nieuwsbrief (of door een ledenlijst op te vragen) kun je lokale leden vragen om ook mee op ‘jacht’ te gaan. En een kopje thee/koffie bij een gezamenlijke start en/of afsluiting is vaak al reden genoeg om de wijken en dorpen in te gaan!

FcozUB1XkAEx9yn
Afdeling Nieuwegein op pad, bij een lantaarnpaal op het fietspad

Laat je zien én horen

Stickeren, meldingen doen, inventariseren en meer geeft natuurlijk een mooi overzicht van de situatie rondom paaltjes in jouw gemeente(n). Maar dan moet er ook nog iets mee gebeuren. Daarvoor kun je je reguliere ingangen bij de gemeente proberen, maar natuurlijk ook laten zien dat je als afdeling druk bezig bent via sociale media. In de Haagse Regio wordt er ook druk op los geïnventariseerd en dat gaat allemaal op Twitter!

Fietsersbond Haagse regio (@FB_HaagseRegio) / Twitter

Politici, journalisten en beleidsmakers zijn veel op Twitter en LinkedIn te vinden, dus mooi om gebruik van te maken, want juist hen willen we hebben om het hardnekkige paaltjesprobleem op te lossen!

 

Categorieën

Ross Goorden – Fietsersbond – klein formaat

Ross Goorden

Beleidsadviseur Ruimte & Mobiliteit