Wat kun je doen en wat levert het je op?

Verkiezing Fietsgemeente 2024

Making off Fietsgemeente 2024

Fietsers riepen in 2022 gemeente Schiermonnikoog uit tot meest fietsvriendelijke gemeente van Nederland. Het is tijd om op zoek te gaan naar de opvolger! Met de tweejaarlijkse verkiezing wil de Fietsersbond alle gemeenten stimuleren om het fietsen beter te maken.

Naast de kans op de felbegeerde titel is de verkiezing voor gemeenten de ideale manier om een goed beeld te krijgen van het fietsklimaat in hun gemeente. Via de verkiezing krijgt de fietser een stem. We vragen fietsers om een enquête in te vullen over het fietsklimaat in de gemeente(n) waar ze vaak fietsen.

Fietsers beantwoorden vragen over fietsinfrastructuur, het gevoel van veiligheid, fietsroutes en meer. Voor fietsers is dit het moment om hun mening te geven over dat ene gevaarlijke kruispunt, een tekort aan fietsenstallingen of een onveilige schoolroute.

Doe je mee?

Loop jij er tegenaan dat fietsvoorzieningen te wensen overlaten? Of wil jij de gemeente overtuigen dat er verbeteringen nodig zijn? Door de Fietsgemeente-enquête te promoten verzamel je relevante data om mee naar de gemeente te stappen en vergroot je het bereik van de (lokale) Fietsersbond. Een win-win situatie!

De enquête voor Fietsgemeente 2024 is in te vullen van donderdag 17 augustus tot en met 12 november 2023.

Fietsgemeente 2024 logo

Promoot de enquête in jouw gemeente

Wil jij de enquête promoten in jouw regio? Begin augustus delen we via Het Schakeltje meer informatie. Via deze site kun je dan de toolkit downloaden.

In de toolkit vind je wervingsmaterialen (foto, video en tekst) die je kunt gebruiken voor de website of social media.

Waarom campagne voeren voor Fietsgemeente 2024?

  • Je ontvangt data van fietsers waarmee je naar de gemeente kunt stappen voor verbeteringen
  • Je laat aan fietsers in jouw regio zien dat de Fietsersbond er voor ze is
  • Het is een kans om meer vrijwilligers te werven

Voor vragen over de verkiezing Fietsgemeente 2024 kun je mailen naar Femke Mentink-Bijlhout (projectleider) via [email protected]

Categorieën