Fietspaden en wegontwerp

Op deze pagina vind je informatie over (fiets)infrastructuur en mobiliteit. Veel hiervan komt uit richtlijnen en publicaties van kennisplatform CROW. Deze zijn voor wegbeheerders dé standaard voor het ontwerpen van infrastructuur. Alleen met een goede motivatie mag een wegbeheerder ervan afwijken.

CROW gaat over alles wat met infrastructuur en mobiliteit te maken heeft en brengt een aantal voor fietsinfrastructuur belangrijke handboeken uit.

Ook is er CROW-Fietsberaad. Dit buigt zich over specifieke fietsvraagstukken. De Kennisbank Actieve Mobiliteit van CROW-Fietsberaad is vaak een goede start voor je vragen over infrastructuur of om te kijken wat er speelt op een fietsthema dat jouw interesse heeft. Ook op de website van de Fietsersbond is informatie over infrastructuur te vinden.

 

Heb je algemene of specifieke vragen over een wegontwerp, herontwikkeling van een straat of andere vragen over (fiets)infrastructuur? Stuur dan een mail naar Ross Goorden via [email protected] of Eva Bos via [email protected]

Dit zijn handige websites en publicaties over (fiets)infrastructuur: